İçeriğe git

Atatürk'ü Anma Töreni

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Merkezi Derslikler Binası (CL) CL Meydanı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle ölümünün 80’inci yılında anılacak.

Konferans Gerçekleştirilecek

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak 9 Kasım 2018 Cuma günü, saat 14:30’da, DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenecek olan “Dünya Tarihi Penceresinden Atatürk ve Çağdaşlaşma” konulu konferans gerçekleştirilecek. Söz konusu konferans Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Özden tarafından verilecek.

Anma Töreni 10 Kasım’da

Anma töreni, DAÜ akademisyen, personel ve öğrencilerinin katılımı ile 10 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 08:45’te, DAÜ Atatürk Anıtı önünde başlayacak. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile devam edecek olan törende, saat 09:05’te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı yer alacak. Prof. Dr. Osam’ın gerçekleştireceği konuşmanın ardından ise DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinden oluşan koro günün anlam ve önemine uygun parçalar seslendirecek.

Fotoğraf Sergisi

Aynı gün saat 09:30’da ise Özay Oral Kütüphane Sergi Salonu’nda DAÜ ATAUM tarafından organize edilen “1938 Basınında Atatürk ve Atatürk Fotoğrafları” konulu sergi yer alacak. Söz konusu sergide Türkiye Cumhuriyeti (TC) Başbakanlık Atatürk Araştırma Merkezi’nden alınan Atatürk fotoğrafları ile Atatürk’ün ölüm haberlerini veren 1938 tarihli gazetelerden oluşan DAÜ ATAUM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgay Bülent Göktürk’e ait kişisel koleksiyon sergilenecek.