İçeriğe git

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Merkezi Derslikler Binası (CL) Atatürk Meydanı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 2017 Cuma günü, Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) düzenlenecek olan çeşitli törenlerle ölümünün 79’uncu yılında anılacak. DAÜ akademisyen, personel ve öğrencilerinin katılımı ile ilk tören saat 08:45’te, DAÜ Atatürk Anıtı önünde başlayacak. DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunması ile devam edecek olan törende, saat 09:05’te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı yer alacak. Prof. Dr. Osam’ın gerçekleştireceği konuşmanın ardından  ise “Ey Milletim, Ben, Mustafa Kemal’im” konulu şiir dinletisi ve DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinden oluşan koronun günün anlam ve önemine uygun seslendireceği parçalar ile devam edilecek.

Panel Gerçekleştirilecek

Aynı gün saat 10:30’da ise, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda bir panel gerçekleştirilecek. Söz konusu panelde DAÜ Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ-ATAUM) Başkanı Dr. Turgay Bülent Göktürk “Atatürk ve Kıbrıs”, DAÜ-ATAUM Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Turhan “Atatürk’ü Ölüme Götüren Üç Neden”, DAÜ ATAUM Öğretim Görevlisi Süheyla Göktürk “Atatürk’ün Cumhuriyet Anlayışı” konulu sunumlar gerçekleştirecek. Konuşmaların ardından ise belgesel gösterimi yer alacak.

Fotoğraf Sergisi

Öte yandan aynı gün, saat 14.30’da DAÜ Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda DAÜ-ATAUM ve Mağusa Kale Lions işbirliği ile “1938 Basınında Atatürk ve Atatürk Fotoğrafları” konulu sergi yer alacak. Söz konusu sergide Türkiye Cumhuriyeti (TC) Başbakanlık Atatürk Araştırma Merkezi’nden alınan Atatürk fotoğrafları ile Atatürk’ün ölüm haberlerini veren 1938 tarihli gazetelerden oluşan DAÜ-ATAUM Başkanı Dr. Göktürk’e ait kişisel koleksiyon sergilenecek.