İçeriğe git

Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Öğrencileri Yarıştı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrenci Kulübü (IE – Club), Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliği’nin (EMT) en önemli organizasyonlarından biri olan Vak’a Analiz Yarışması’nı (VAY) başarıyla organize etti.

Endüstri Mühendisliği Toplulukları Birliği (EMT), Türkiye ve KKTC’de faaliyet gösteren Endüstri Mühendisliği öğrenci kulüp ve topluluklarını aynı çatı altında toplayarak etkin iletişime, bilgi paylaşımına ve ortak gelişime zemin hazırlamayı hedefleyen bir topluluktur. Türkiye’nin en büyük öğrenci kulüpleri topluluğu olan EMT’ye, aralarında DAÜ IE – Club’ın da olduğu toplam 15 üniversitenin Endüstri Mühendisliği öğrenci kulubünün üyeliği bulunmaktadır.

DAÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü, ayrıca Avrupa’nın en büyük öğrenci topluluğu olan Avrupa Endüstri Mühendisliği ve İşletme Öğrencileri topluluğuna (ESTIEM – European Students of Industrial Engineering and Management) üyeliği bulunan Kıbrıs adasındaki tek organizasyondur.

Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin iş hayatının zorluklarıyla yüzleşmesini sağlayarak, onlara iş hayatında karşılaşabilecekleri muhtemel sorunlar, içinde bulunacakları projeler ve yönetmek durumunda kalacakları krizler hakkında tecrübe kazandırmayı amaçlayan EMT Vak’a Analizi Yarışması’nın DAÜ’de yapılan yerel elemelerine, Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği lisans 3. ve 4. sınıf öğrencileri kurdukları 4’er kişilik takımlarla katıldılar.

DAÜ Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Orhan Korhan, Yrd. Doç. Dr.  Sahand Daneshvar, Yrd. Dr. Hüseyin Güden ve Öğretim Görevlisi Bakiye Yalınç’tan oluşan yarışma jürisi, birbirinden başarılı sunumlar nedeniyle çok zorlanmasına rağmen Kübra Uzun, Cansu Eren Akman, Ozan Sadioğlu ve Berdan Bircan’dan oluşan grubu birinci olarak seçti. Seçilen grup Türkiye’de yapılacak olan yarı finallerde DAÜ’yü temsil edecek. DAÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü üyelerinin yarışma boyunca katılımcı öğrencilere ve jüri üyelerine gösterdiği ilgi ve özen, yarışmacı takımlar ve jüri tarafından takdirle karşılandı.