İçeriğe git

Doğu Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi’nden Uluslararası Profesyonel Eğitimler

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri GAST 404 Temel Şarapçılık dersi kapsamında IWSA (International Wine and Spirits Academy) tarafından verilen WSET-Wine and Spirits Education Trust eğitimini de alıyor.

Vizyonu alkollü içecek sektörü çalışanlarının kariyer ve kişisel gelişim yolculuklarında profesyonel başarı için öncü bir kuruluş olmak olan IWSA, fermente ve distile içecekler konusunda akademik çalışmalar ışığında konunun tarihini ve kültürünü birleştirerek değerleri korumak ve geliştirmek, turizm ve alkollü içecek sektörüne tam donanımlı ve iyi eğitilmiş çalışanlar kazandırmak ve alkollü içecek ve servisi ile ilgili tüm konularda bilgilendirme ve iletişim platformu yaratmayı kendisine misyon edinmiş bir kurum olarak sektöre öncülük ediyor.

Wine & Spirit Education Trust Akreditasyonu

Dünyanın şarap ve yüksek alkollü içkiler konusunda uzman ve saygın kuruluşu “Wine & Spirit Education Trust (WSET); 45 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve bugüne kadar sektöre ilgi duyan veya sektör profesyoneli olan 36.000 kişiyi eğiten, dünyada şarap uzmanı yetiştirilmesi konusunda kabul gören en büyük ve en güvenilir kuruluş olma özelliğini taşıyor.

Merkezi Londra’da bulunan WSET’nin eğitmenleri dünya çapında kabul gören ve bilgileri devamlı denetlenen eğitmenlerdir. Tüm dünyada eğitim ortakları olan WSET’nin müfredatı ve nitelikleri İngiltere hükümeti eğitim otoritesi tarafından hazırlanmaktadır.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, müfredatta yer alan Temel Şarapçılık dersinde uluslararası çerçevede tanınan bir sertifikanın da sınavını yaptıklarını söyleyerek, sınavda başarılı olan öğrencilerin WSET 2. Seviye Şarap Yeterlik Sertifikası’na sahip olacaklarını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, DAÜ Turizm Fakültesi olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün uluslararası camiada tanınmasına katkı koymaya, uluslararası Turizm ve Gastronomi Eğitimi alanında yer  alan gelişmeleri doğru bir kalite politikası ile DAÜ olarak öğrencilerin ve sektörün hizmetine sunmaya devam edeceklerini ifade etti.