İçeriğe git

DAÜ’de Düzenlenen Atölye Çalışmaları Sona Erdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Atölye Çalışmaları” 2 Ocak 2017 tarihinde sona erdi.

Lise Öğrencileri DAÜ’de Atölye Çalışmalarına Katıldı

Ülke genelindeki liselerden 1000’i aşkın lise son sınıf öğrencisinin katıldığı Atölye Çalışmalarının son gününe Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, TED Koleji, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi ve Güzelyurt Meslek Lisesi lisesi katıldı.

Lise Öğrencileri DAÜ’de Atölye Çalışmalarına Katıldı

Lise Öğrencileri DAÜ’de Atölye Çalışmalarına Katıldı

Öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültede akademik uzmanlar eşliğinde atölye çalışması yaptılar. 09:30 – 13:00 saatleri arasında gerçekleştirilen söz konusu atölye çalışmalarında Makine Atölye Çalışması, CNC Tezgahı ile Parça Kesme, Bilgisayar Destekli Üretim Çalışması, Elektrikli Araba İmalatı Çalışması, Robotlu Üretim ve Bir Optimizasyon Uygulaması, Betonarme Kolonların Dayanım Deneyleri, Elektrostatik ve Elektromanyetik Hakkında Deneyler, Mikrodenetleç ile LED Dizisinde Desen Oluşturma, Kıbrıs Sorunu, Borsa Oyunları, Moleküler Genetik – Polimeraz Zincir Reaksiyon Demonstrasyonu, Evlenmenin Genel Hükümleri, Kent Peyzajı, Mimarlık Güneş Kırıcısı Tasarımı, Yaşam Mekanları, Çağdaş Yapı Sistemleri, Sanal Mekanda Çekim, Fotoğraf Stüdyosu, Kısa Film Atölyesi, Sosyal Medya Gazeteciliği, Reklam İçin Yaratıcı Düşünce Teknikleri, Birlikte Marka Yaratalım, Yaratıcı Düşünme ve Estetik Etkinliği, Kendi Videomu Çekiyorum (Video Geliştirme), Beden Müziği, Vücut Bileşimi Ölçümü ve Sağlıklı Beslenme, Ayak Basınç Analizi, Temel İlk Yardım Uygulaması, İlaç Sentezi ve Analizi, İdrar Tahlili, Maket Üzerinde NG (Burun – Mide) Katater Uygulaması, Mikrobiyolojik Analiz, Pedometre, Mutfak Atölye Çalışması, Sosyal Medya ve Güvenlik, 3 D Autocad ile Küçük Proje Uygulaması, Animasyon Teknikleri, Katlama Tekniği ile Tasarım konuları üzerine çalışmalar yapıldı.

Öğrenciler Ne Dedi?

Bekir ERBEKİR

Bekir ERBEKİR – Lefke Gazi Lisesi Son Sınıf Öğrencisi 

DAÜ KKTC’deki en iyi eğitim veren üniversite. Kampüsü oldukça güzel ve büyük. DAÜ adanın her yerinde biliniyor ve övgü ile bahsediliyor. Ben psikoloji alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ tercihlerim arasında yer alıyor. Atölye çalışmalarının kesinlikle faydalı olduğunu düşünüyorum. Karar vermemizde etkin rol oynuyor.

Selma ZORNACI

Selma ZORNACI - Lefke Gazi Lisesi Son Sınıf Öğrencisi 

Ben üniversitede Turizm veya İşletme alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite.  DAÜ’de eğitim alan birçok yakınım. Atölye çalışmaları sayesinde ilerde eğitim almayı düşündüğümüz bölüm hakkında daha detaylı bilgi sahibi olma şansı yakaladık.

Yelena ÇELİK

Yelena ÇELİK – Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite ama henüz tam kararımı vermedim. Etkinliğin kesinlikle faydalı olduğuna inanıyorum. Bölümler hakkında detaylı bilgi alabiliyoruz. Karar vermemizde kesinlikle etkili olacağını düşünüyorum.

Ahmet ULUHAN

Ahmet ULUHAN – Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi 

DAÜ çok güzel, büyük ve gelişmiş bir üniversite.Ben Hemşirelik alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ kesinlikle tercihlerim arasında olan bir üniversite ve Atölye çalışmalarının bizler için faydalı olacağı düşüncesindeyim. Hem okulu hemde ilerde eğitim almayı düşündüğümüz bölümü yakından tanıma şansı yakalıyoruz.  

Zeynep DOĞRUYO

Zeynep DOĞRUYOL – 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’yü çok güzel bir üniversite. Benim yeğenim burada okuyor daha önce onu bırakmak için gelmiştik ama ilk defa böyle detaylı gezme fırsatı buluyorum. Üniversiteyi şimdi daha iyi tanıdım ve gerçekten çok beğendim. Ben Mimarlık alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ’yü tercih edeceğim.

Tuğberk Can ARSLAN

Tuğberk Can ARSLAN – 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ çok güzel bir üniversite ve etkinlik sayesinde okulu daha yakından ve detaylı inceleme fırsatı yakaladık. DAÜ çok büyük bir kampüse sahip. Atölye çalışmaları sayesinde bölümler hakkında detaylı bilgi edindik. Etkinliğe katıldığım için çok memnunum.

Günay AYDOĞAN

Günay AYDOĞAN - Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önceden de gelmiştim ve DAÜ’nün kaliteli eğitim veren bir üniversite olduğunu düşünüyorum. Ben Turizm alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite.  Atölye Çalışmaları sayesinde bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi olma şansı yakaladık.

Emine GÖKTE

Emine GÖKTE-Cumhuriyet Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

Ben Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında DAÜ’de eğitim almak istiyorum.  DAÜ uluslararası standartlarda eğitim veren kaliteli bir üniversite. Atölye Çalışmaları sayesinde ilerde eğitim almayı düşündüğüm bölümü daha yakından tanıma fırsatı yakaladım. Etkinliğin oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum.

Jalda YILMAZ

Jalda YILMAZ - Gazimağusa Türk Maarif Koleji Son Sınıf Öğrencisi

Ben Tıp veya Moleküler Biyoloji alanlarında eğitim almak istiyorum. Henüz tam olarak kararımı vermedim. DAÜ çok güzel ve kaliteli eğitim veren bir üniversite. Atölye çalışmaları sayesinde hem bölümleri hem de okulu yakından tanıma fırsatı yakaladık. Etkinliğin yararlı olduğunu düşünüyorum.

Hümeyra KORKMAZ

Hümeyra KORKMAZ – Erenköy Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önceden yeğenlerim ile gelmiştim. Fakat ilk kez bu kadar geniş çaplı tanıma fırsatı yakaladım. Atölye Çalışmalarının bu nedenle bizler için faydalı olduğunu düşünüyorum. Sağlık Bilimleri alanında eğitim almayı düşünüyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite.

Elif GENÇ

Elif GENÇ – Bekirpaşa Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ KKTC içerisinde en iyi eğitim veren üniversite.  Ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim almak istiyorum. Etkinlik sayesinde ilerde eğitim almayı düşündüğüm bölümü ve öğretim üyelerini  tanıdım. Etkinlik çok güzel ve eğlenceli geçiyor.

Hasan Murat SİRHAN

Hasan Murat SİRHAN - Karpaz Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce de geldim ve DAÜ’nün  adanın en iyi üniversitesi olduğunu düşünüyorum.  Ben Bankacılık ve Finans alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ’yü tercih edeceğim. Atölye Çalışmaları da son derce eğlenceli ve faydalı geçiyor. Katıldığımız için çok memnunum.

Ali KABA

Ali KABA –  Erenköy Lisesi  Rehber Öğretmeni

Bu uygulamayı ilk önce yalnızca bizim okulumuzda yapılıyor sandım, ama sonrasında Kıbrıs genelinde bütün okullarda yapıldığını öğrendim ve çok sevindim. Çok faydalı bir etkinlik, öğrenciler buraya gelip okumak istedikleri bölümleri yerinde görüyorlar. 

Tuğçe TEMEL

Tuğçe TEMEL - 20 Temmuz Fen Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye ilk kez geliyorum. DAÜ çok güzel ve büyük bir kampüse sahip. Okulu çok sevdim. Ben üniversitede tıp alanında eğitim almak istiyorum. DAÜ tercihlerim arasında olan bir üniversite. Atölye çalışmaları da bölümü daha yakından tanımamız için oldukça faydalı.

Aydın VOLKAN

Aydın VOLKAN  - Namık Kemal Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önceden gelmemiştim. İlk kez geliyorum. DAÜ kaliteli eğitim veren bir üniversite. Kampüsü çok güzel ve büyük. Okulu çok beğendim. Ben eczacılık alanında eğitim almak istiyorum ve DAÜ’yü tercih edeceğim.  Atölye çalışmaları etkili geçiyor. Okulu tanıyıp hakkında bilgi almış oluyoruz.

Orhan TANIK

Orhan TANIK -  Güzelyurt Meslek Lisesi Son Sınıf Öğrencisi 

DAÜ’ye ilk defa geliyorum ve herkes çok sıcakkanlı. DAÜ adada tercih edilecek en iyi okullardan biri. En büyük artısı devlet okulu olması ve uluslararası bir eğitim vermesi. Ben Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında eğitim almak istiyorum. Atölye çalışmaları ile de bölümü tanıdım, yemek yaptık ve mutfağı gördük. DAÜ’yü tercih etmek stiyorum.

Arkın ÜÇÜZ

Arkın ÜÇÜZ  - Haydarpaşa Ticaret Lisesi Son Sınıf Öğrencisi

DAÜ’ye daha önce de geldim, güzel bir okul. Oldukça fazla imkana sahip. Üniversite eğitimimde DAÜ’yü tercih etmeyi düşünüyorum. Etkinlik sayesinde de okulu ve  bölümleri yakından tanıma fırsayı yakaladık.  Karar vermemizde etkili olacağını düşünüyorum.

Cemaliye Pirgot TAYFUNER

Cemaliye Pirgot TAYFUNER – TED Koleji  Rehber Öğretmeni 

DAÜ güzel bir üniversite ve KKTC’de okumayı düşünen öğrencilerime burayı tavsiye ediyorum. Bölüm seçenekleri çok olması gayet iyi. Etkinlik faydalı bir etkinlik. 3 senedir katılıyoruz biz bu etkinliğe ve her geçen sene daha iyi bir organizasyon oluyor.