İçeriğe git

DAÜ, Kırgızistan'dan Gelen Misafirleri Ağırladı

Kırgızistan International Ataturk Alatoo Üniversitesi Rektör Yardımcısı Dr. Almazbek Beishenaliev, iki eğitim kurumu arasındaki ilişkileri güçlendirmek ve üniversiteler arası protokol konularını görüşmek üzere geçtiğimiz günlerde Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörlüğü’nü ziyaret etti.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam ve Tanıtım İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca ile görüşmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Dr. Almazbek Beishenaliev, aynı tarihlerde DAÜ’ye staj ve ziyaret amaçlı gelen International Ataturk Alatoo Üniversitesi  öğrencileri adına DAÜ Uluslararası Ofis’e de teşekkürlerini iletti. Ziyarette DAÜ’nün fakülte ve bölümleri, alt yapı ve kampüs olanakları, öğrenci ve akademik kadro profili ve akreditasyonları ile ilgili detaylı bilgiler aktaran Rektör Vekili Prof. Dr. Osam ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Amca, uluslararası işbirliklerine her zaman açık olduklarını da ifade ettiler. Dr. Beishenaliev, DAÜ Rektör Vekili’ne Kırgızistan’a özgü kaftan takdim ederken, Rektör Vekili Prof. Dr. Osam da Beishenaliev’e Kıbrıs’a özgü DAÜ logolu lefkara hediye takdiminde bulundu.

Öte yandan Dr. Almazbek Beishenaliev DAÜ Kurumsal Gelişim ve Uluslararası Akademik İlişkiler Ofisi Koordinatörü Cahit Ezel ile akademik işbirliği üzerinde de  görüşmelerde bulundu. Dr. Beishenaliev DAÜ’de kampüs turu da yaparak çeşitli birimleri yerinde inceleme fırsatı buldu.

International Ataturk Alatoo Üniversitesi’nden gelen misafir öğrenciler ise DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Amca’yı ziyaret ederek bilgiler aldılar. Öğrenciler DAÜ’de bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.