İçeriğe git

DAÜ IX. Kumdan Heykel Festivali ve Yarışması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü ve Tasarım Kulübü’nün ortaklaşa düzenledikleri ve gelenekselleşen DAÜ Kumdan Heykel Festivali ve Yarışması’nın dokuzuncusu bu yıl 14 Haziran 2014 Pazar günü, 10:00 – 18:00 saatleri arasında, DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

Etkinlik, Kıbrıs’ta bulunan tüm üniversiteler, farklı ülkelerden gelen üniversite öğrencileri ve halkın katılımı ile oluşturulan, 60’a yakın katılımcı grupla gerçekleşti. Etkinliğin yarışma bölümünün değerlendirilmesi, Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan (DAÜ), Refik Dimililer (YDÜ), Devrin Besim Yücel  (UKÜ), Doç. Dr. Özlem Olgaç Türker (DAÜ), Hare Eminoğlu (DAÜ), Yrd. Doç. Dr. Mesut Çelik (DAÜ), Nurtane Karagil (MAGEM) ve Prof. Dr. Uğur Dağlı’dan (DAÜ) oluşan jüri tarafından yapıldı. Jüri değerlendirmesine göre ‘Tarikat-ül Tahribat’, ‘Piknik’, ‘Happy Hours’, ‘Sandstorm’ ve ‘Turkish Soldiers’ grupları bu yıl ödül almaya hak kazandılar.

Söz konusu etkinlik bu yıl da Gazimağusa’nın eşsiz kumsallarına farklı bir coşku getirip katılımcılara unutulmaz bir gün geçirme olanağı verdi. Adamızda tek örnek olan bu etkinliğe katılan yarışmacılar, kumdan heykellerini yaparken, gün boyu sahilde doyasıya eğlenip, renkli ve eğlenceli bir gün yaşadılar. Yarışmaya katılanların yanı sıra çok büyük sayıda ziyaretçi de DAÜ Deniz Tesisleri’ne akın ederek yapılan çalışmaları övgü ile inceledi.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam da etkinliğe katılarak yapılan çalışmaları yakından inceledi ve yarışmacılarla sohbet etti. Dereceye girenlere ödülleri Rektör Vekili Prof. Dr. Osam, Öğrenci İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan ve Mimarlık Fakültesi yetkilileri tarafından takdim edildi.

DAÜ İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Dağlı, Gazimağusa halkı ile üniversitelileri bir araya getiren ve “yaza merhaba” niteliğindeki bu yaratıcı etkinliğe katılan herkese teşekkür ederken; gelecek sene yapılacak 10. Kumdan Heykel Festivali’ne de tüm halkımızı beklediklerini belirtti.