İçeriğe git

DAÜ Hukuk Fakültesi’nde “Kişisel Verilerin Korunması Hakkı ve Kişisel Verileri Koruma Kurullarının Hakkın Korunmasındaki Rolü” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Hukuk Fakültesi tarafından “Kişisel Verilerin Korunması Hakkı ve Kişisel Verileri Koruma Kurullarının Hakkın Korunmasındaki Rolü” konulu panel geçtiğimiz günlerde Hukuk Fakültesi LA1 Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turgut Turhan

“Kişisel Verilerin Korunması Hakkı ve Kişisel Verileri Koruma Kurullarının Hakkın Korunmasındaki Rolü” konulu panel Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Turhan’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Turhan konuşmasında kişisel verilerin korunması konusunun günümüz dünyasında oldukça önemli bir konu haline geldiğini vurguladı. DAÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve KKTC Kişisel Verileri Koruma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Demet Çelik Ulusoy’un oturum başkanı olduğu panelde Türkiye Cumhuriyeti Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kişisel Verileri Koruma Kurulu Başkanı Hürol Mear konuşmaları ile panele katkı koydular.

Panelde bilişim çağında yetişen hukukçuların dijital ortamda ihlal edilen hak ve özgürlükler konusunda bilinçlenmesinin ve kişisel verilerin korunması konusunda farkındalık yaratılmasının önemi vurgulandı. Panelde sunumların ardından tartışma oturumu gerçekleşti. Panelin sonunda Prof. Dr. Turgut Turhan tarafından panel konuşmacıları Prof. Dr. Faruk Bilir, Doç. Dr. Demet Çelik Ulusoy ve Hürol Mear’a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Prof. Dr. Aykut Hocanın’a Ziyaret

Panel öncesi Prof. Dr. Faruk Bilir ve ekibi ile Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Arzu Alibaba, Yrd. Doç. Dr. Hakan Bilgeç, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Demet Çelik Ulusoy ve Hürol Mear, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’ı makamında ziyaret etti. Panel hakkında bilgiler alan Prof. Dr. Hocanın günün anısına Prof. Dr. Faruk Bilir ve ekibine Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdiminde bulundu.