İçeriğe git

2. DAÜ Fizik Günleri

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:

2. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fizik Günleri etkinliği, DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Fizik Bölümü himayelerinde 21 - 22 Mart 2019 tarihlerinde DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yapılacak.

Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan DAÜ Fizik Günleri (2nd EMU Physics Days – 2019) (http://physicsdays.emu.edu.tr/en) hakkında bilgi veren Organizasyon Komitesi Başkanı aynı zamanda Fizik ve Kimya Bölümleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. İzzet Sakallı, etkinliğe davetli konuşmacı olarak dünyaca ünlü Fizik Profesörleri Prof. Dr. Alikram Nuhbalaoğlu Aliev (TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi – TÜBİTAK, Türkiye), Prof. Dr. Vahid Karimipour (Kuantum Bilişim Bilimleri Grup Lideri - Sharif Teknoloji Üniversitesi, İran ve ICTP, İtalya) ve Doç. Dr. Can Kozcaz’ın (BAGEP 2018 Ödülü sahibi - Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye) katılacağını, aynı zamanda Türkiye’nin ve ülkemizin ünlü profesörlerinden Prof. Dr. Mehmet Emin Özel, Prof. Dr. Mustafa Halilsoy, Prof. Dr. Sıddık İçli, Prof. Dr. Özlem Yeşiltaş, Prof. Dr. Osman Adıgüzel, Prof. Dr. Hüseyin Çakallı, Prof. Dr. Aysel Karafistan ve Prof. Dr. Özay Gürtuğ’un da toplantıya konuşmaları ile katkı vereceklerini belirtti. Ayrıca Ürdün’ün Al-Hussein Bin Talal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmad Al-Badawi gibi 14 çok değerli konuşmacının daha fiziğin değişik konuları üzerinde yapacakları konuşmalar ile katılımcılar, içinde bulunduğumuz doğa ve evrenin işleyişi ile ilgili konularda aydınlatılacaklardır.

21-22 Mart 2019 tarihlerinde Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda yapılacak olan DAÜ Fizik Günleri, fiziğe ve bilime ilgisi olan herkesin katılımına açıktır. Etkinlik 21 Mart 2019 Perşembe günü, saat 10:00’da, DAÜ Merkezi Derslikler (CL) Binası içerisinde yer alan Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda açılış konuşmaları ile başlayacaktır.

KKTC’nin tek Fizik Bölümü’ne sahip DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü, YÖK onaylı Yüksek Lisans ve Doktora programları yanında üniversitenin birçok fakültesine geniş yelpazede lisans dersleri vermektedir. Fizik Bölümü ayrıca yapmış olduğu bilimsel çalışmalar ile DAÜ’nün dünyanın en önde gelen yüksek öğretim sıralama indeksleri olan Nature Index ve Times Higher Education’deki (özellikle Physical Sciences kategorisinde) görünürlüğüne ve üst sıralara yükselmesine destek vermektedir.

İlgili Yazılar