İçeriğe git

DAÜ Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı Öğrencilerine Uygulamalı Saç, Makyaj ve Cilt Bakımı Eğitimi Verildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerine saç, makyaj ve cilt bakımı konusunda uygulamalı bir eğitim verildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerinin kabin görevliliği konusunda kapsamlı bir eğitim aldıklarını ve öğrencileri en etkili şekilde eğiterek gerçek iş yaşamına hazırladıklarını belirtti.

Öğretim Görevlisi Nevin Yavuz tarafından yürütülen Kabin Hizmetlerine Giriş dersi kapsamında Hair Time Cengiz Yıldıran Kuaför Salonu’nda gerçekleşen eğitimde kuaförler pratik topuz yapımı, cilt bakımı, saç bakımı ve makyaj konusunda uygulama yaparak öğrencileri bilgilendirdi. Genel olarak bir kabin görevlisinin yaşam tarzı, sağlık koşulları, konaklamaları, beden dili, iletişimi ve diksiyonu gibi tüm konuların ele alındığı eğitimlerden bir tanesi olan kişisel bakım, saç ve makyaj eğitimi için bu etkinliğin yapıldığını belirten Yavuz, bu eğitimin güvenlik açısından önemli olduğunu vurgulayarak, kabin görevlilerinin temel görevlerinin uçuş emniyetini ve uçuş güvenliğini sağlamak ve kaliteli servis hizmetinde bulunmak olduğunu dile getirdi.

Yavuz, asıl önemli olanın uçuş emniyeti ve güvenliğinin tam olarak sağlanması gerekliliğinin altını çizerken, uçuş sırasında kabin görevlilerinin saçlarının açık olması emniyeti tehlikeye attığını belirtirken, Kabin Hizmetlerine Giriş dersi kapsamında öğrencilerin, pratik topuzlar nasıl yapılır, pratik saç bakımları nasıl yapılır gibi konularda eğitim almasını sağladıklarını ifade etti. Bunun dışında, servis aşamasında yolcularla iletişim halinde olan kabin görevlilerinin bakımlı olması gerektiğini ve uçuşa gidecek olan kabin görevlilerinin en kısa zamanda saçlarını ve makyajlarını yapmayı bilmeleri gerektiğini söyleyen Yavuz, öğrencilerin iş hayatına adım attıklarında, gecenin bir saatinde uçuşa giderken yolcunun karşısına temiz, güzel, bakımlı ve düzgün çıkabilmeleri adına belli meziyetleri kazanmaları gerektiğini, ayrıca kabin içi havanın ve basıncın cilt için olumsuz etkileri olduğundan cilt bakımı eğitiminin gerekliliğinden söz etti. 

Kısa zamanda, pratik topuz yapımı, cilt bakımı ve makyaj konularında uygulamalı eğitim alan DAÜ Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri öğrencileri bu denli detaya inilerek, ihtiyaçlarını düşünen, gerçek iş yaşamına hazırlayan bir kurum olan DAÜ’de eğitim aldıkları için kendilerini şanslı hissettiklerini dile getirdiler.