İçeriğe git

DAÜ “PENTAGRAM” ile Çoştu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Music Express Rock’n EMU” etkinliği 2 Mayıs Cuma günü 18:00- 24:00 saatleri arasında DAÜ Atatürk Meydanı`nda gerçekleştirildi.

Festival kapsamında Doğu Akdeniz Üniversitesi Müzik Kulübü’nden Grup Sansür, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi`nden Grup Çaygara, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü`nden Grup Doubtless ve Girne Amerikan Üniversitesi`nden GAÜ Dominant, büyük konser öncesi sırayla sahne alarak geceye renk kattılar. Üniversite performanslarının ardından Kuzey Kıbrıs`ta yaptıkları “alternatif rock müzik” ile adından başarıyla söz ettiren “Strange Union” adlı grup sahne aldı.

Gecenin finalinde ise Türkiye`nin en önemli heavy metal gruplarından olan ve yapmış oldukları albümleri ve müziğinin yanı sıra sergilemiş olduğu dikkat çekici sahne şovları ile rock severlerin beğenisini kazanan Pentagram sahne aldı. Öğrencilerin yanı sıra halkın da büyük ilgi gösterdiği konser, Atatürk Meydanı`nı dolduran kalabalığı tam anlamıyla coşturdu. Gece boyunca hep bir ağızdan söylenen şarkılar ile keyifli saatler gerçekleşti. Özellikle Pentagram`ın `Bir`, `Şeytan Bunun Neresinde?`, `Bu Alemi Gören Sensin` adlı şarkıları rock severlerden tam not aldı. Konser sonunda Pentagram’a teşekkür plaketi de takdim edildi.