İçeriğe git

DAÜ Mimarlık Bölümü Diploma Jürisi Gerçekleşti

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nün diploma jürisi 2015-2016 Güz Dönemi mezunlarından 38 öğrencinin proje sunumlarıyla gerçekleştirildi.

İki gün boyunca gerçekleşen mezuniyet jürisi, Aga Han ödüllerine bir çok kez aday gösterilen Türkiye’nin tanınmış mimarlarından Cafer Bozkurt; Kıbrıs’ın güneyinden deneyimli mimar Andreas Lordos, KTMMOB Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öğe’yi ve DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü araştırma görevlisi Amir Bahador Nataj’ı konuk jüri olarak ağırladı.

Her dönem öğrencilere Kuzey Kıbrıs’ın çeşitli yerleşim bölgelerinde farklı projelerle çalışma olanağı sağlayan Mimarlık Bölümü, bu yıl da yine çok önemli bir alanda, öğrencilere Su Altı Arkeoloji Bölümü ve Dinlenme Alanı, Üniversite Kampüs binası tasarlama olanağı tanımıştır. Söz konusu proje, Gazimağusa’da Salamis-Bedis bölgesinde gerçekleşmiştir. Bu bağlamda projenin, Su Altı Arkeoloji Bölümü ve Dinlenme Alanı, Üniversite Kampüs binası gereksinimlerinin sağlanması ve bölgenin sunduğu imkanlardan yararlanılması öğrencilerden beklenmiştir. Ayrıca, projenin ana temalarından biri, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir tasarım ortaya koymaktır. Mimar adayları çağdaş ve yenilikçi fikirlerle dönem boyu bitirme projesi kapsamında yoğun çabalar sarf etmiştir.

Sunumlar sonrası konuşma yapan DAÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Dinçyürek, öğrencilere yoğun çalışmalarından dolayı teşekkürlerini sunarak, DAÜ’nün adını, ileriki yaşamlarında sayısız başarılara imza atarak en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancını belirtti.

Sunumların ardından gerçekleşen kolokyuma jüri üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra öğretim görevlileri de katılarak projeleri değerlendirme fırsatı buldu. Karşılıklı fikir ve görüşlerini paylaşan katılımcılar bir kez daha çevreye olan duyarlılık hakkında farkındalık yaratmanın öneminin altını çizdi.

Kolokyumun ardından, öğrenciler tarafından seçilen ‘En iyi Sunum’ ödülü, araştırma görevlilerinin belirlediği ‘En İyi Tasarım Projesi’ ödülü, bitirme projesini yürüten öğretim görevlilerinin ortak kararıyla belirlenen ve DAÜ’yü ARCHIPRIX yarışmasında dünyada temsil edecek proje ve konuk jüri üyelerinin belirlediği ARCHIPRIX Türkiye temsilcisi ödülü sahiplerine takdim edildi.