İçeriğe git

DAÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barçın Boğaç’ın Senaryo Danışmanlığını Yaptığı “Müstakbel Damat” Sinema Filmi Netflix’te Gösterime Girdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barçın Boğaç’ın senaryo danışmanlığını yaptığı “Müstakbel Damat” sinema filmi Netflix’te gösterime girdi.

Yapımcı, yönetmen, oyuncu ve sunucu İlker Ayrık’ın çekimlerini Kıbrıs’ta gerçekleştirdiği film 2022 yılında Türkiye’nin en prestijli prodüksiyon şirketleri arasında yer alan Pervasız Yapım tarafından sinemada vizyona girmişti. Oyuncu kadrosunda filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu olan İlker Ayrık’ın yanı sıra Erdal Özyağcılar, Hande Soral, Nilgün Kasapbaşoğlu, Yücel Erten, Bilge Şen, Suat Sungur gibi ünlü isimler de yer alıyor.

DAÜ Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barçın Boğaç’ın senaryo danışmanlığını yaptığı ve Kıbrıs’ın çeşitli yerlerinde çekimleri gerçekleştirilen filmde, damat rolündeki İlker Ayrık, senaryo gereği Kıbrıslı bir ailenin kızına aşık olup, Kuzey Kıbrıs’a yolu düşmüş bir karakteri canlandırıyor. Kayınpeder damat ilişkisini konu alan Müstakbel Damat; damadın kayınpederi ile bir araya gelişi ve kendini Kıbrıslı kayınpederine sevdirmek için başından geçen komik olayları konu alıyor.

Film, Kıbrıs kültürünü ve Kıbrıs’ın tüm güzelliklerini içeriyor. Filmin yapımcılığını üstelenen Pervasız Yapım ekibi, Yrd. Doç. Dr. Boğaç’tan senaryo danışmanlığı alarak, yerel dokuyu en doğru şekilde yansıtmayı başardı.  Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Boğaç, filmin, ülke kültürünü tanıtacak ve ülke turizmine doğru bir çerçeveden katkı sağlayacak önemli bir yapım olduğuna inandığını belirterek filmin Netflix gibi bir platformda yayınlanmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.