İçeriğe git

DAÜ 2015 – 2016 Akademik Yılı KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Verdiği İlk Ders Sunumu İle Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2015 – 2016 Akademik Yılı İlk Dersi ve Açılış Töreni 13 Ekim 2015 Salı günü, saat 10:30’da, Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın “Kıbrıs Sorununda Üniversitelerin Yeri” konulu verdiği ilk ders sunumu başladı.

Açılış Töreni öncesinde DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Rektörlük makamında ağırladı. Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Osam sözlerine Ankara’da gerçekeleşen menfur terörist saldırısında hayatını kaybedenleri saygı ile andığını belirterek başladı ve terorün her çeşidini amacı ne olursa olsun lanetlediğini vurguladı. Prof. Dr. Osam, kurulduğu günden itibaren DAÜ’nün kaliteli eğitim ve sosyal sorumluluklarını yerine getiren, hukuğa saygılı bir devlet üniversitesi olma yolunda ilerlediğini aktararak DAÜ hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Osam 2015 – 2016 Akademik Yılı’nın barış, huzur ve bilimsel verimliliğin en üst düzeyde gerçekleşeceği bir yıl olması temennisinde bulundu. Prof. Dr. Osam’ın ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ilk ders sunumunu gerçekleştirdi.

Akıncı, gerçekleştirdiği konuşmasında öncelikle Ankara’da gerçekleştirilen terörist saldırılarında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek “Ankara ağlıyosa KKTC de ağlıyordur” dedi. Akıncı, Kıbrıs’ta yıllardır bir çözüm arayışı olduğunu dile getirerek her yıl çözüm karşısında dinamiklerin değiştiğine dikkat çekti. Müzakere sürecinden ve konu başlıklarından bahseden Akıncı, sürecin interaktif olmasını istediğini aktardı.  Kıbrıs konusunda üniversitelerin büyük yeri olduğuna dikkat çeken Akıncı, akademik çalışmaların çözüm sürecindeki öneminden bahsetti. İlk ders sunumunun ardından Cumhurbaşkanı Akıncı’ya DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. İlk ders, gerçekleştirilen soru cevap sonrasında düzenlenen kokteyl ile sona erdi.