DAÜ, KKTC Uluslararası Korolar Festivali Tamamlandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde 9-14 Temmuz 2014 tarihleri arasında  düzenlenen “KKTC Uluslararası Korolar Festivali” gerçekleştirilen muhteşem konserler ve koro performansları ile tamamlandı.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye Cumhuriyeti (TC) ve Almanya’dan yaklaşık 550 koristi söz konusu festival ile biraraya geldi. Festival süresince her gece tüm performaslar saat 19:30’da Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Toplamda 19 farklı koronun katıldığı festivale Bolu Güzel Sanatlar Lisesi Korosu, Bursa Büyükşehir Belediyesi DND Gençlik Korosu, Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Konrul Vokal Ensemble, Doğu Akdeniz Üniversitesi Ada Işığı Çocuk Korosu, Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği Korosu, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitim ABD Lisans 4 Korosu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Öğretmenliği ABD Korosu, Karşıyaka Belediyesi Çoksesli Korosu, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi GSEB Müzik Eğitim ABD Korosu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Çoksesli Korosu, Mersin Oda Korosu, Mersin Polifonik Korolar Derneği Nevit Kodallı Yetişkinler Korosu, Kıbrıs Polifonik Korolar Derneği, Otello Çoksesli Korosu, Pamukkale Üniversitesi Çoksesli Korosu, Samsun İlk Adım Güzel Sanatlar Lisesi Çoksesli Korosu, Ses Ver Sus Vokal Topluluğu, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Çocuk Hazırlık Korosu, Zonguldak Erdemir Güzel Sanatlar Lisesi Korosu ve Almanya’dan dünyaca ünlü Str8Voices koro grubu performans sergiledi.

Dünya Dalış Şampiyonu DAÜ’de Seminer Verdi

Festival kapsamında DAÜ’ye gelen dünya serbest dalış şampiyonu Devrim Cenk Ulusoy 11 Temmuz 2014 tarihinde saat 14:00’de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda “Doğru Nefes Alımı ve Şarkı Söylemede Nefesin Gücü” konulu seminer gerçekleştirdi. Katılımın oldukça yoğun olduğu seminerde doğru nefesin nasıl alınacağı uygulamalı olarak gösterildi. Seminer sonunda DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici, Ulusoy’a DAÜ logolu lefkara işi pano takdim etti.

DAÜ’de iki Toplumlu Koro Performans Sergilerdi

Festival kapsamında 12 Temmuz 2014 tarihinde saat 17:00’de konser veren iki toplumlu koro seslendirdikleri eserler ile dinleyenleri büyüledi. Performansları sonunda DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici tarafından Kıbrıslı Türk Koro Şefi  Kürşat Tilki’ye ve Kıbrıs Rum Koro Şefi Lena Melanidou’ya DAÜ logolu lefkara işi pano takdim edildi.

Str8Voives DAÜ’de Konser Verdi

Festivalin Gala Konseri’ne katılmak için Almanya’nın Hannover kentinden ülkemize gelen dünyaca ünlü Str8voices grubu 12 Temmuz 2014 Cumartesi günü saat 20:30’da gerçekleştirdikleri muhteşem konser ile festivale katılanları büyüledi. Performans sonunda DAÜ Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri gruba katılımlarından dolayı teşekür plaketi takdim etti. Konser öncesinde DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak 18 Mart Çanakkale Üniversitesi Konrul Vocal Ensemble Koro Şefi Mete Gökçe’ye kültür- sanat  özel ödülü ve Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Oskay Hoca’ya koro müziğine üstün hizmet ödülü takdim etti.