Str8Voices, DAÜ KKTC Uluslararası Korolar Festivali’nde Muhteşem Konser Gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “KKTC Uluslararası Korolar Festivali” kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Almanya’nın Hannover kentinden gelerek festivalin Gala Konseri’ne katılan dünyaca ünlü çoksesli korosu Str8Voices 12 Temmuz 2014 tarihinde saat 20:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda muhteşem bir konser gerçekleştirdi.

Salonun tıklım tıklım olduğu söz konusu konser DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak’ın 18 Mart Çanakkale Üniversitesi Konrul Vocal Ensemble Koro Şefi Mete Gökçe’ye kültür- sanat  özel ödülü ve Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Oskay Hoca’ya koro müziğine üstün hizmet ödülü sunmasının ardından başladı.

İki bölümde gerçekleştirilen söz konusu konserin ilk bölümünde Str8Voices tarafından “Man in the mirror – Michael Jackson, Arr. Saddo Heibat (str8voices), Shower the people – James Taylor, Arr. Juan Garcia,Waltz for Debbie – Bill Evans, Arr. Peder Karlsson, My tears dry on their own – Amy Winehouse, Arr. Katharina Sahlfeld (str8voices),Butterfly – Mia Makaroff, Hallelujah – Leonard Cohen, Arr. Jens Johansen (Vocal Line), Dobbin´s Flowery Vale – Irish Traditional, Arr. Matti Kallio, Please don’t go – Barcelona, Arr. Saddo Heibat (str8voices), Engel – Rammstein, Arr.”  isimli parçalar seslendirildi.

Konserin ikinci bölümünde ise “Sleep – Eric Whitacre, Ticket to ride – The Beatles, Arr. Peder Karlsson, Be myself with you – Saddo Heibat, Theresa Etzold (str8voices), Boy on the island – Malene Rigtrup, Run, run, run – Anders Edenroth, Father figure – George Michael, Arr. Andrea Figallo,Take on me – Aha, Arr. Oliver Gies, Hobbit – Howard Shore, Arr. Saddo Heibat (str8voices)” parçalar Str8Voices tarafından salonun da katılımıyla seslendirildi.

Muhteşem performanslarının ardından DAÜ Tanıtım ve Gelişimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri gruba festivale katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Söz konusu konsere CTP Milletvekili Dr. Arif Albayrak, Gazimağusa Orduevi Müdürü Albay Yaşar Kılıç, DAÜ Öğrenci Hizmetleri, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ülker Vancı Osam, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Başak Gorgoretti, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici ve birçok sanat sever de katıldı.