İçeriğe git

2. KKTC Uluslararası Korolar Festivali DAÜ Ev Sahipliğinde Yapılıyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ev sahipliğinde yapılan ve 16 Temmuz 2016 tarihine kadar devam edecek olan 2. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Uluslararası Korolar Festivali’nin açılışı, Rauif  Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan törenle gerçekleştirildi.

Erkan Dağlı

Açılış töreninde ilk olarak, The Cyprus Dance Education Center öğrencileri sahne alarak, muhteşem bir performans sergiledi. Gösterinin ardından The Cyprus Dance Education Center Direktörü Gönül İsmail’e hediye takdiminde bulunuldu. Daha sonra organizasyonun sanat yönetmenliğini yapan Erkan Dağlı konuşma yaptı. Dağlı, korolar festivalinin ikincisini düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, festivalin keyifli geçmesini diledi.

Salih Katırcıoğlu

Doğu Akdeniz Üniversitesi ile festival tanıtım filminin gösterilmesinin ardından, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu üniversite adına bir konuşma gerçekleştirdi. Böylesi önemli bir organizasyonun DAÜ ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Katırcıoğlu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ülgür Gökhan

Festival misafiri olarak ülkeye gelen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, festivalin barışa katkıda bulunmasını diledi.

İsmail Arter

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise, böylesi önemli bir organizasyonun Gazimağusa’da yapılmasının kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu kaydetti.

Fikri Ataoğlu

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da açılışta yaptığı konuşmada, tüm misafirleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülkenin Türkiye’de tanıtımı için çalışma başlatıldığına işaret eden Bakan Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin doğal ve tarihi güzelliklerine dikkat çekti. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür eden Ataoğlu, konukların ülkede güzel vakit geçirmesini temenni etti. Konuşmasının ardından Bakan Ataoğlu’na hediye takdim edildi.

Suna Alsancak

Açılış konuşmalarının ardından ülkemizin büyük yeteneklerinden Suna Alsancak sahne alarak, piyano dinletisi sundu. Açılış töreni, KKTC’li Besteci Oskay Hoca’nın korolar için düzenlediği, “Kebapçıların Şişi’’ türküsünü toplu halde seslendirilmesiyle sona erdi. KKTC ve Türkiye’den 22 Koro, 750 korist ve misafirin katıldığı festival kapsamında 11-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda her gece korolar performanslarını sergiliyor.