İçeriğe git

DAÜ'nün Geleneksel Turizm Günleri Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi’nin düzenlediği 15. Turizm Günleri 24 Nisan 2014 tarihinde, Turizm Kulübü organizatörlüğünde başladı. 2 gün sürecek olan etkinlik çerçevesinde öğrenciler, farklı kültürleri yakından tanıma fırsatı elde ediyorlar.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altınay, DAÜ’de 91 farklı ülkeden öğrencinin bulunduğunu, DAÜ Turizm Fakültesi’nde ise 28 farklı ülkeden gelen öğrencilerin eğitim gördüğünü ifade ederek, bugün burada bu kültürlerin tanıtılacağını söyledi. Eğitimin sadece sınıf içerisinde sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Prof. Dr. Altınay, çeşitli etkinliklerle öğrencilere çok kültürlü ortamlar yaratmaya çalıştıklarını ve teorik eğitimin yanısıra pratik eğitime de önem vererek öğrencileri sektör temsilcileri ile de buluşturduklarını kaydetti. Prof. Dr. Altınay, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. DAÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kılıç ise konuşmasında 15. Turizm Günleri organizasyonunda 250 öğrencinin görev aldığını belirterek, öğrencilerin 28 ülkeyi temsil ettiğini ifade etti. Öğrencilerin bu tür organizasyonlarla eğitimin yanında pratik yapma imkanı yakaladıklarına değinen Prof. Dr. Kılıç, böylece farklı lezzetler deneme ve farklı kültürler tanıma şansına da sahip olduklarını belirtti. Prof. Dr. Kılıç, turizm sektörüne  bugüne kadar 4000 kaliteli mezun kazandırdıklarını da sözlerine ekledi.  

DAÜ Turizm Fakültesi bahçesinde, saat 10:30’da başlayan etkinliğin ilk gününde “Kültür Günü” adı altında farklı kültürlerden gelen öğrencilerin yöresel kıyafetleri, yiyecekleri ve dansları ile kendi kültürlerini tanıtma fırsatı yakaladılar. Etkinlik kapsamında, DJ gösterileri, canlı müzik performansları ve çeşitli öğrenci gruplarının kültürel dansları da DAÜ Turizm Günleri’ni zenginleştiren aktiviteler arasındaydı. Ayrıca Turizm Günleri çerçevesinde yapılan çekilişler sonucu öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

15. DAÜ Turizm Günleri, 25 Nisan 2014 Cuma günü ise DAÜ Deniz Tesisleri’nde gerçekleştirilecek geleneksel Turizm Pikniği ve Çevre Günü etkinlikleri ile sona erecek.