İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi 24. Turizm Günleri “Sıfır Atık ve Çevre” Temasıyla Devam Ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Turizm Günleri etkinliklerinin 24’üncüsü, bu yıl 22 Mayıs 2023 tarihinde “Sıfır Atık ve Çevre” temasıyla başladı. 24. Turizm Günleri çeşitli etkinliklerle 29 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek.

Ali Ronay

Şef Ali Ronay Gastronomide Kariyer Yolculuğunu Anlattı

24. Turizm Günleri 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü, saat 10:30’da, DAÜ Mustafa Afşin Ersoy Salonu’nda, Ronay’s Deli Restaurant İstanbul’un sahibi Şef Ali Ronay’ın gerçekleştirdiği sunum ile başladı. “Gastronomide Kariyer Yolculuğu” başlıklı seminer veren Şef Ronay, seminerinde mezunlara kariyer planlamalarını nasıl yapmaları gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu. Şef Ronay, meslekte en alt kademeden başlamanın önemine dikkat çekerek yükselmenin zaman içerisinde olması gerektiğinin altını çizdi. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şef Ronay, “Kendinizi geliştirin, farklı şeflerle çalışın. Her bir şeften öğreneceğiniz farklı noktalar vardır” ifadelerini kullandı.

Seminer sonrasında DAÜ Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı ile Pastacılık ve Ekmekçilik Programı’nın 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi başarılı öğrencilerine şeref ve yüksek şeref sertifikaları takdim edildi. Sertifika töreni öncesinde konuşan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, 24. Turizm Haftası’nın temasından bahsederek sürdürülebilirlik ve sıfır atık konusunun önemine değindi. Öğrencilere kariyer planlamaları ile ilgili tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Kılıç, Kariyer Günleri etkinliklerinin öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Kılıç, 24. Turizm Kariyer Günleri’nin tüm öğrenciler için verimli geçmesini temenni etti.

Havacılık Sektörünün Geleceği ve Turizm İşletmeciliği Tartışıldı

24. Turizm Günleri kapsamında 23 Mayıs 2023 Salı günü, saat 11:30’da, DAÜ Turizm Fakültesi TH108 seminer salonunda, Girne Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cengiz Mesut Bükeç tarafından “Havacılık Sektörünün Geleceği” başlıklı seminer gerçekleştirildi.

Ardından Dubai Uluslararası Havalimanı Eski İstasyon Müdürü ve Yer Hizmetleri Uzmanı Farid Hazari, öğrenciler ile bir araya gelerek “Havalimanı Yer Hizmetleri” konulu sunum verdi. Sunumların ardından DAÜ Turizm Fakültesi Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı ile Turizm ve Otel İşletmeciliği 4 ve 2 yıllık programlarının 2022-2023 Akademik Yılı Güz Dönemi başarılı öğrencilerine şeref ve yüksek şeref sertifikaları takdim edildi.

Sahil Temizlendi

24. Turizm Günleri birbirinden renkli etkinlikler ile 24 Mayıs 2023 Çarşamba günü de devam etti. DAÜ Lojmanlar ve Misafirhaneler Şubesi Amiri Nazan Hocanın saat 09:00’da, TH108 seminer salonunda, “Gıda İsrafı ve Mutfaklarda Sıfır Atık” başlıklı seminer gerçekleştirdi. Saat 10:00’da ise Sahil Temizliği Projesi kapsamında DAÜ Deniz Tesisleri’ne (Beach Club) gidilerek sahil temizliği yapıldı. Sahil temizliğinin ardından ise Mağusa Suriçi Derneği (MASDER) Başkanı Serdar Atai ile MASDER Proje Asistanı Cemile Kocareis tarafından Çevre Temizliği semineri ve Deep Dive Diving Center’in sahipleri Erol Adalıer ile Mine Adalıer tarafından “Sualtı Temizliği ve Tüplü Dalış” konulu sunumlar gerçekleştirildi.  

Perşembe Pazarı ve Geziler Gerçekleştirilecek

25 Mayıs 2023 Perşembe günü, 12:30 – 16:30 saatleri arasında, Sıfır Atık Projesi kapsamında, Gazimağusa eski Lemar bölgesindeki pazar yerinde Perşembe Pazarı’na ziyaret gerçekleştirilecek. Söz konusu ziyarette Pazar yerinde satışı olmayan atık ürünlerin DAÜ Gastronomi Kulübü tarafından değerlendirilmesi ve ikramı gerçekleştirilecek. Ayrıca, 25-26 Mayıs 2023 tarihlerinde çeşitli gezi etkinlikleri düzenlenecek. Katılımcılar, Güzelyurt – Lefke - Gemikonağı ve Yeşilırmak’a konaklamalı gezi gerçekleştirecek. Gezi kapsamında Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi, Aziz Mamas Manastırı, Güzelyurt Bandabuliya, Soli Antik Kent, tarihi Lefke ve Osmanlı Konakları ile Su Kemerleri, Cengiz Topel Anıtı, Lefke Barajı ve Yeşilırmak Çilek Bahçeleri ziyaret edilecek.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne Destekte Bulunulacak

Öte yandan 29 Mayıs 2023 Pazartesi günü Turizm Fakültesi bahçesinde Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne destekte bulunmak amacıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Saat 10:00’da gerçekleştirilecek açılış konuşmaları ile başlayacak olan etkinlikler kapsamında Turizm Fakültesi bahçesindeki çim alanda Şampiyon Melekler anısına voleybol maçları oynanacak. Sonrasında Amerikan Futbolu müsabakaları gerçekleştirilecek. Müsabakaların ardından katılımcılar kültürel standlar ile yiyecek ve içecek standlarını ziyaret edebilecek. Toplamda 70 adet standın yer alacağı etkinlikte çeşitli rekreasyon oyunları da oynanacak. Standlardan toplanan tüm gelir Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’ne bağışlanacak.