İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi Turizm Günleri Etkinliği Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi “2017 Dünya Kültür Mirası ve Sürdürülebilir Turizm” temalı turizm günü etkinlikleri gerçekleştirdi. Her yıl düzenlenen DAÜ Uluslararası Turizm Günü, bu yıl 20 Nisan 2017 Perşembe günü, Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda, 10:00 – 17:00 saatleri arasında düzenlendi. 

Hasan Kılıç

Çeşitli müzik ve dans gösterilerinin gerçekleştiği Turizm Günü’nde açılış konuşmaları saat 14:00’te, DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç’ın konuşması ile basladı. Prof. Dr. Kılıç, Turizm Fakültesi olarak etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Kılıç, turizmin sürdürülebilir bir yapıya sahip olmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, turizm kaynaklarının korunup geleceğe aktarılması gerektiğini bildirdi. Prof. Dr. Kılıç, kültürel miras ve sürdürülebilir turizme en güzel örneğin Gazimağusa kenti olduğuna dikkat çekti. Turizm eğitiminde DAÜ’nün amiral gemisi pozisyonunda olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kılıç, fakülte hakkında da bilgiler verdi. Prof. Dr. Kılıç, stantlardan elde edilen gelirin lösemili çocuklara bağışlanacağını aktardı.

Naciye Doratlı

Açılışta konuşan DAÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü ve Kıbrıs Araştırmaları Merkez Başkanı Prof. Dr. Naciye Doratlı, 18 Nisan tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Uluslararası Anıtlar ve Sitler Günü’nün bu yılki temasınının “Sürdürülebilir Turizm ve Kültür Mirası” olarak belirlendiğinden dolayı ortak etkinlik düzenlediklerini belirtti. Kültür varlıklarının adanın  zenginliği olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Doratlı, Gazimağusa kentinin dünyanın başka hiçbir yerinde olmayan kültürel zenginliklere sahip olduğunu belirtti. Prof. Dr. Doratlı etkinliğin keyifli geçmesini temenni etti.

Orhan Tolun

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, Gazimağusa’nın birçok kültürün birleştiği bir mozaik olduğuna dikkat çekerek birçok farklı ülkeden gelen öğrenciyi de bünyesinde barındırdığını aktardı. Gazimağusa’nın ne yazık ki denize küs bir şehir olduğunu belirten Tolun, Gazimağusa suriçinin bir an önce sürdürülebilir bir yapıya kavuşmasını ve kentin deniz ile buluşmasını temenni ettiğini bildirdi. 

Fethi Özboğaç

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç ise gerçekleştirdiği konuşmasında Gazimağusa’nın öneminin kendisi için DAÜ ile başladığına dikkat çekerek, kendisinin de bir DAÜ mezunu olduğunu ve bundan her zaman gurur duyduğunu vurguladı. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Özboğaç, elimizde bulunan tarihi değerleri sürdürülebilir turizm ile koruyabileceğimize vurgu yaptı. 

İsmail Arter

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, farkındalık yaratan söz konusu etkinliğin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Gazimağusa’nın kültürel miras açısından diğer şehirlere oranla çok daha önemli bir pozisyonda olduğuna dikkat çekti. Arter “Gazimağusa Belediyesi olarak kültürel mirasın korunması ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi. 

Hüseyin Özkaramanlı

DAÜ adına konuşan Akademik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Özkaramanlı, böylesi anlamlı bir etkinliği tarihi değeri yüksek Namık Kemal Meydanı’nda gerçekleştirmekten dolayı son derece memnun olduklarını belirterek, DAÜ’nün sürdürülebilir turizm ve kültür mirası anlamında üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Özkaramanlı, etkinliğin keyifli geçmesi temennisinde bulundu.

Fikri Ataoğlu

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğu ise gerçekleştirdiği konuşmasında turizmin ülkenin amiral gemisi olduğuna dikkat çekerek Turizm Bakanlığı olarak turizmin ve kültürel mirasın gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Ataoğlu, turizmde sürdürülebilir yapının son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Bakanlığın faaliyetlerinden bahseden Ataoğlu, kültürün yansıtılması için çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi. 

Hüseyin Özkaramanlı, Fikri Ataoğu

Hüseyin Özkaramanlı, İsmail Arter

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Özkaramanlı tarafından etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi ve Lefkara işi pano takdim edildi. Katılımın oldukça yoğun olduğu söz konusu etkinlik Kıbrıs’ın önde gelen müzik gruplarından Grup Frekans’ın gerçekleştirdiği konserin ardından sona erdi.