İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi Turizm Günü Etkinliklerine Hazır

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi “2017 Dünya Kültür Mirası ve Sürdürülebilir Turizm” temalı turizm günü etkinlikleri düzenliyor. Her yıl düzenlenen DAÜ Uluslararası Turizm Günü, bu yıl 20 Nisan 2017 Perşembe günü, Gazimağusa Namık Kemal Meydanı’nda, 10:00 – 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Çeşitli müzik ve dans gösterilerinin gerçekleştirileceği Turizm Günü’nde açılış konuşmaları saat 14:00’te gerçekleştirilecek. Organizasyonun açılışına DAÜ  Rektörü  Prof. Dr. Necdet Osam’ın yanı sıra, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç, Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun, Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Başkanı İbrahim Altıner ve turizm sektör temsilcilerinin katılması bekleniyor. Açılış konuşmaları sonrasında gerçekleştirilecek olan dans ve moda gösterileri ile müzik dinletilerinin ardından Kıbrıs’ın önde gelen müzik gruplarından Grup Frekans’ın gerçekleştireceği konser ile Turizm Günü sona erecek.

DAÜ Turizm Fakültesi Turizm Günü Etkinliklerine Hazır

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç, “Her yıl düzenlenen Uluslararası Turizm Günleri ile dünyanın farklı bölgelerinden gelen öğrencilerin kendi yemek ve kültürlerini sundukları ve kültürlerin buluşması olarak da tanımlanabilecek bir etkinlik yapmaktayız. Etkinlikte öğrencilerimiz kendi ülkelerine özgü yemekler pişirecek, ayrıca Kıbrıs’a özgü yöresel yemekler Büyükkonuk bayanları tarafından satışa sunulacaktır” diyerek, “Öğrencilerimizin satışlarından elde edilecek gelir bir hayır kurumuna bağışlanacaktır” sözleriyle üniversitenin sosyal sorumluluğunun bilincinde  olduğunu da vurguladı.

2011 yılından beri DAÜ olarak uluslararası ve hükümetler dışı bir organizasyon olan ICOMOS (International Council on Monuments and Sites – Uluslararası Anıtlar ve Siteler Konseyi) tarafından açıklanan ve her yıl 18 Nisan tarihinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Uluslararası Anıtlar ve Sitler gününün bu yılki temasınının “Sürdürülebilir Turizm ve Kültür Mirası” olarak belirlendiğini aktaran Prof. Dr. Kılıç, bu nedenle her iki etkinliği de birleştirerek ortak bir etkinlik yapma kararı aldıklarını vurguladı. İlk etkinliğin 18 Nisan 2017 tarihinde Sürdürülebilir Turizm ve Kültür Mirası “Sustainable Tourism and Cultural Heritage” adı altında Mimarlık Fakültesi’nde atölye çalışması olarak gerçekleştirildiğini aktaran Prof. Dr. Kılıç, etkinlikte konu ile ilgili kişilerin çeşitli sunumlar yaptığını da belirtti.

Bu yılki etkinliğin KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı, Gazimağusa Belediyesi, DAÜ Turizm Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, DAÜ – KAM (Kıbrıs Araştırmaları Merkezi), DAÜ KENT-AG (Kentsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi), DAKMAR (Doğu Akdeniz Kültür Mirasını Araştırma Merkezi) ve DAÜ Turizm Araştırmaları Merkezi işbirliğinde düzenlendiğini bildiren Prof. Dr. Kılıç, etkinliğin ayrıca, Her Daim Dostlar (HDD), MASDER ve  Mağusa İnisiyatifi’nin ortak katılımıyla gerçekleştirileceğinin altını çizdi.