İçeriğe git

DAÜ-KAM ve EMAA’dan Dünya Sanat Günü Dolayısıyla Kitap Tanıtımı ve Sergi Etkinliği

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) ortak bir etkinliğe daha imza atmaya hazırlanıyor. Kadir Kaba’nın Modern Kıbrıs Türk fotoğrafının kurucusu M. Fevzi Akarsu’nun hayatını ve eserlerini kaleme aldığı kitabının tanıtımı ve kitapla ilişkili olarak orijinal fotoğrafların da yer aldığı sergi etkinliği 13 Nisan 2018 Cuma günü, saat 19:00’da, EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Etkinliğin açılışı ise KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından gerçekleştirilecek.

DAÜ-KAM ve EMAA 2013 yılından başlayarak “14 Nisan Dünya Sanat Günü” dolayısı ile özellikle Kıbrıs Türk Toplumu’nun sanatla ilgili yapı taşlarının oluşması ve gün yüzüne çıkması için önemli sayılabilecek sergiler ve yayınlarla bu anlamlı günü tekrardan hatırlatmaya ve sanata dikkat çekme işlevini yürütmeye devam etmektedirler. Bu bağlamda 5 senede 10 sergi ve 4 yayın yapan DAÜ-KAM ve EMAA 2018 yılında bu geleneği Kadir Kaba’nın kitap tanıtımı ve sergisi ile sürdürmüşlerdir.

Kitap Fevzi Akarsu’nun 1924-1956 yılları arasındaki fotoğrafçılık serüvenini inceleyip irdelemekte ve dönemin sosyo – kültürel yapısı içerisinde çıkarsamalarla onu konumlandırmayı ve değerlendirmeyi içermektedir. Sergi 13 – 19 Nisan tarihleri arasında, hafta içi 18:00 – 21:00 ve Cumartesi günü 10:00 – 13:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.