İçeriğe git

DAÜ-KAEM 7. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konferansı Başladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kadın Araştırmaları ve Eğitimi Merkezi (DAÜ-KAEM) ev sahipliğinde organize edilen 7. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konferansı, 10 Ekim 2019 Perşembe günü, saat 09:30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda yer alan “Arsinoe” Toplantı Salonu’nda yapılan açılış töreni ile başladı. Törene; DAÜ İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naciye Doratlı, Avrupa Kadın Rektörler Birliği Başkanı, Akdeniz Üniversiteler Birliği Onursal Başkanı, İstanbul Teknik Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, DAÜ-KAEM Direktörü, Konferans Başkanı ve DAÜ Eğitim Fakültesi, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen ile Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Coğrafya Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Murat Yüceşahin’in yanı sıra çok sayıda öğrenci ve akademik personel katıldı.

Süheyla Üçışık Erbilen

Naciye Doratlı

“Şiddetin Her Türlüsüne Sıfır Tölerans!”

DAÜ Tanıtım Filmi’nin gösterimi ve DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını, DAÜ-KAEM Direktörü ve Konferans Başkanı Doç. Dr. Süheyla Üçışık Erbilen gerçekleştirdi. Doç. Dr. Erbilen, DAÜ-KAEM’in kuruluş amaçları ve faaliyetlerinden bahsetti. “Şiddetin her türlüsüne sıfır tolerans!” sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Doç. Dr. Erbilen, geleneksel olarak düzenlenen konferansın bu yılki temasının toplumsal cinsiyet, mekan, yer ve kültür olduğunu belirterek konferansa 220 bildiri sunulduğunu vurguladı. DAÜ İdari ve Teknik İşler’den Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naciye Doratlı da konuşmasında DAÜ ile ilgili bilgi verdi. DAÜ-KAEM’in çalışmalarının adeta bir yıldız gibi parladığını belirten Prof. Dr. Doratlı, bu önemli konferansın verimli geçmesini diledi.

Gülsün Sağlamer

Murat Yüceşahin

Konferans Büyük İlgi Görüyor

Açılış konuşmalarının ardından, konferansın onur konuşmacıları Avrupa Kadın Rektörler Birliği Başkanı, Akdeniz Üniversiteler Birliği Onursal Başkanı, İstanbul Teknik Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, “Yükseköğretim ve Araştırmada Cinsiyet Eşitliğinin Tanıtılmasında Liderliğin Rolü” ve Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Coğrafya Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. M. Murat Yüceşahin “Bu Erkeklerin Dünyası Mı? Feminist Coğrafyaları Anlamak” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirdi. Katılımın oldukça yoğun olduğu konferans, gün boyunca paralel oturumlarla devam etti. 7. Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Konferansı, 12 Ekim 2019 Cumartesi gününe kadar birbirinden dolu programı ve değerli konuşmacıları ile devam edecek. Konferansta sunulan bildiriler DAÜ Yayınları tarafından bildiri kitabı olarak basılacak. Konferans bildiri kitabı, konferanstan kısa bir süre sonra hazır olacak. Konferansla ilgili detaylı bilgiye ise https://gspc.emu.edu.tr adresinden ulaşılabiliyor.