İçeriğe git

DAÜ–KAM ve EMAA Tarafından Organize Edilen Gönen Atakol'un Sergisi Açıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ – KAM) ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA) organizasyonuyla, Gönen Atakol’un ikinci retrospektif sergisi olan “Ufuk Çizgisi”nin açılışı 24 Mart 2014 Pazartesi günü, saat 19:00’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı, Büyük Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışı DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafından gerçekleştirilen serginin ilki yine DAÜ – KAM ve EMAA tarafından 2013 yılında, 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinlikleri kapsamında Lefkoşa’da EMAA Başkent Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilmişti. 24 Mart’ta açılan Retrospektif Sergisi bu serginin devamı niteliğini de taşıyor.

Küratörlüğünü Dr. Esra Plümer, koordinatörlüğünü ise DAÜ Öğretim Görevlisi Zehra Şonya’nın yaptığı sergi, Gönen Atakol’un başlangıçtan bu güne üretimlerini sanat tarihsel bir perspektif ile ortaya koyarak, yaratım sürecini, düşünce biçimini ve iç hesaplaşmalarını okunabilir, görülebilir  ve anlaşılabilir düzeye çıkarmayı amaçlıyor. Genişletilmiş sergide tablolar yanında, desen, eskiz ve sanatçının fotoğraf çalışmaları da yer alıyor. Yaklaşık 120 eserin yer aldığı katalogda Dr. Esra Plümer ve Zehra Şonya’nın metinleri de bulunmakta. Ayrıca sergiyle eş zamanlı ve eşgüdüm içerisinde yürütülecek eğitim programı ile de, galeri eğitim modellerinin uygulanması gerçekleştirilecektir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın katkıları ile gerçekleştirilen sergi, 14 Mayıs 2014 tarihine kadar hafta içi her gün 9:00 – 19:00 saatleri arasında ziyarete açık olacaktır. Nisan ayında başlayacak eğitim programları için ise, grupların (okulların) eğitim sorumlusu Zehra Şonya’ya (0533 866 3085) ulaşması gerekiyor.