İçeriğe git

FIBAA Akreditasyon Belgeleri DAÜ'de Düzenlenen Tören ile Takdim Edildi

Uluslararası akreditasyonları ile dikkat çeken Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) son dönemlerde alınan FIBAA akreditasyon belgesinin takdimi için FIBAA Başkanı Daisuke Motoki’nin katılımı ile 12 Haziran 2014, Perşembe günü, saat 14:00’te Rektörlük Senato Salonu’nda tören düzenledi.

Söz konusu sertifika töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, 3 fakültede toplam 16 programın FIBAA akreditasyonunu aldığını belirterek bunun son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Öztoprak üniversitenin diğer programlarının sahip olduğu akreditasyonlardan da bahsederek katılımlarından dolayı FIBAA Başkanı Motoki’ye teşekkürlerini iletti.

Motoki ise gerçekleştirdiği konuşmasında FIBAA olarak akreditasyon alan tüm programları kutladığını belirterek uzun ve zorlu geçen çalışmalardan sonra söz konusu programların akredite olmaya hak kazandığını vurguladı. Motoki, DAÜ’nün uluslararası araştırma alanında gösterdiği başarıların kayda değer bir seviyede olduğuna da dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Turizm Fakültesi ile Bilgisayar Teknoloji Yüksek Okulu yetkilileri FIBAA Akreditasyon Belgelerini Daisuke Motoki’den aldı. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi’nde İngilizce dilinde eğitim veren toplam 12 lisans programı (İşletme, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Pazarlama, Kamu Yönetimi, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Finans, Bankacılık ve Sigortacılık, Ekonomi, Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi) ile DAÜ Turizm Fakültesi’ne bağlı Turizm ve Otelcilik lisans programları ve Turizm İşletmeciliği yüksek lisans programları, FIBAA (The Foundation for International Business Administration Accreditation - Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu) akreditasyon kurum sürecini başarı ile tamamlayarak söz konusu kurumdan akreditasyon almaya hak kazandı. Öte yandan DAÜ-Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu’nun (BTYO) Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programı ile, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik programı akreditasyon sürecinden başarı ile geçerek 5 yıl süre ile FIBAA akreditasyonunu almıştı.

Törende ayrıca Rektör Prof. Dr. Öztoprak tarafından YÖDAK Eski Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi FIBAA Akreditasyon Komitesi Başkanı Doç. Dr. Tarık Timur ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Altay Nevzat’a FIBAA akteditasyon sürecinde yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür sertifikası takdim edildi. 

Motoki tören öncesi DAÜ Rektörlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Öztoprak ile görüşerek DAÜ’nün kampüs olanakları ve uluslararası işbirlikleri hakkında da geniş bilgiler aldı.