İçeriğe git

Eshref Qahili Resim Sergisi

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Sergi Platformu

Kosova Priştine Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden ressam Eshref Qahili, kişisel sergisini açmak üzere ülkemize geliyor. Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve  Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Sergi Platformu’nda izleyiciyle buluşacak olan serginin açılışı, DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan tarafından 26 Aralık 2014 Cuma günü, saat 18.30’da yapılacak.

Kosova’nın önemli ressamları arasında sayılan Eshref Qahili, aynı zamanda başkent Priştine’nin önemli galerilerinden olan Qahili Sanat Galerisi’nin de sahibidir. Avrupa’nın birçok ülkesinde sergiler açan Eshref Qahili, aynı zamanda uluslararası sanat etkinliklerinin organizasyonunda da sıkça yer alıyor. DAÜ’deki sergi, 16 Ocak 2015 tarihine kadar izleyiciye açık olacak.

Etkinliğin ilk ayağı Priştine Üniversitesi’nde gerçekleşmişti

Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Priştine Üniversitesi arasında imzalanan karşılıklı kültürel etkinlik anlaşması çerçevesinde, DAÜ İletişim Fakültesi öğretim üyesi ve sanatçı Doç. Dr. Ümit İnatçı, kendi resimlerinden oluşan kişisel sergisini geçtiğimiz Mayıs ayında Pristine’de açmıştı. 

İlgili Yazılar