İçeriğe git

Kosovalı Ressam Eshref Qahili DAÜ'de Sergi Açtı

Kosova Priştine Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinden ressam Eshref Qahili, eserlerini Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve  Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Sergi Platformu’nda izleyiciyle buluşturdu. Serginin açılışına, DAÜ öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında Eshref Qahili’yi tanıtan ve sanat anlayışına değinen DAÜ İletişim Fakültesi Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğretim üyesi ve sanatçı Doç. Dr. Ümit İnatçı, Qahili’nin gravür ve desen arası resimlerinde dışavurumcu bir dil kullandığını söyledi.  

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da açılışta yaptığı konuşmada, Kosovalı tanınmış sanatçı Eshref Qahili’yi DAÜ’de görmekten mutluluk ve onur duyduklarını ifade etti. Fakülte olarak uluslararası işbirliklerine ve ortak projelere çok önem verdiklerini ifade eden Prof. İrvan, Kosova’nın en önemli üniversitesi olan Priştine Universitesi ile de karşılıklı etkinlik şeklinde başlayan ilişkiyi daha ileriye götürmek arzusunda olduklarını belirtti.

Sanatçı Eshref Qahili ise yaptığı konuşmada, DAÜ’yü çok güzel bir kampüse sahip, cıvıl cıvıl bir üniversite olarak gördüğünü; Pristine Üniversitesi ile DAÜ arasındaki ilişkileri geliştirmek için katkı koymaya hazır olduğunu ifade etti. Konuşmasında resim anlayışına da değinen Qahili, savaşın yarattığı karamsar dünyadan sıyrılarak daha aydınlık bir yaşamın izlerini sürmeye çalıştığını söyledi.

Açılışına medyanın da ilgi gösterdiği sergi, 16 Ocak 2015 tarihine kadar gezilebilecek. DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, sergiyle ilgili olarak DAÜ TV tarafından hazırlanacak haber Kosova TV ile paylaşılacak.

İlgili Yazılar