İçeriğe git

DAÜ Turizm Öğrencileri Çocuk Balosu Düzenledi

AFIK grup sponsorluğunda Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi işbirliğiyle, KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Hizmetler Dairesi Lefkoşa Çocuk Yuvası’na yönelik olarak düzenlenen çocuk balosu organizasyonu geçtiğimiz günlerde Lefkoşa Merit Otel’de gerçekleştirildi.

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso koordinasyonu ile turizmci gençlerle gerçekleşen etkinlik kapsamında Afrika, Azerbaycan ve Türkiye milli dans gösterileri, Nijeryalı öğrencilerin İngilizce-Türkçe şarkı performansları, çeşitli animasyon gösterileri, yarışmalar, palyaço şovarı, kolbastı ve dillirga oyunları ile çeşitli süprizler yer aldı. Etkinlikte farklı kültürlere ait giyinmiş yabancı öğrencilerin performanslarına çocukların ilgisinin çok yoğun olduğu gözden kaçmadı. Palyaçoların organizasyon süresince gezip süpriz hediyeler dağıttığı etkinlikte kültürlerarası iletişim ön plandaydı. Yabancı öğrenciler çocuklarla Türkçe olarak öğrendikleri ‘hoşgeldiniz’, ‘nasılsınız’ gibi kelimeleri sıralarken, yuvada kalan çocuklar ise okullarında öğrendikleri ‘Hello’, ‘hi’ gibi kelimeleri kullandılar.

DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç fakültesi adına AFIK gruba her dönem sosyal sorumluluk projelerine verdikleri destek ve işbirliğinden dolayı memnuniyetini ve bu iletişimin süregelmesini arzuladıklarını bildirdi.