DAÜ-SEM Yabanci Uyruklu Ortaöğretim Öğrencilerine Yönelik Türkçe Kurslar Düzenliyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DAÜ-SEM), Eğitim Fakültesi ile Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu iş birliğinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) eğitim gören yabancı uyruklu ortaöğretim öğrencilerine yönelik Türkçe yeterlilik sınavı ve Türkçe kurslar düzenliyor.

KKTC’de orta ve lise eğitimlerini tamamlamak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin okul kayıtlarını yaptırabilmeleri için istenen Türkçe dil bilgisi yeterliliği “Türkçe Yeterlilik Sınavı” ile belirlendi. DAÜ-SEM tarafından 5-6 Ekim 2023 tarihlerinde yapılan sınav sonucuna göre Türkçesi KKTC eğitim kurumlarında eğitim görmeye yeterli olmayan öğrencilere 18 Ekim 2023 tarihinden itibaren Türkçe kurslar düzenlenecek. Öte yandan sınav sonucuna göre Türkçesi yeterli olanlara ise seviyesini belirten belge verildi.

Türkçe kurslar ve kayıt işlemleri ile ilgili detaylı bilgiye 0392 630 2471 numaralı telefondan ulaşılabilir.