DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyelerinden Önemli Temsiliyet

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. H. Tanju Besler ‘Emory University School of Medicine” ev sahipliğinde Atlanta, GA, ABD’de yapılan “9. Dünya Diyabet ve Komplikasyonlarının Önlenmesi Kongresi” davetli konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. H. Tanju Besler bu önemli kongrede “Effect chocolate on cognitive function and mood” ve “Implementation of a balanced nutrition education program in schools” isimli iki konuşma yaptı.

Öte yandan Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emine Yıldız ise Ankara’da Türkiye Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Diyetisyenler İçin Hasta İzleme Rehberi Ağırlık Yönetimi El Kitabı Çalıştayı”na katıldı. Farklı üniversitelerden çok sayıda akademisyenin devet edildiği çalıştay kapsamında Doç. Dr. Emine Yıldız “Diyetisyenler için Hasta İzleme Rehberi Ağırlık Yönetimi El Kitabı”nın yazılmasına yönelik grup çalışmalarında yer aldı. Doç. Dr. Emine Yıldız “Tip 2 Diyabetli Bireyleri için Beslenme Danışmanlığı Programı” konusunda düzenlenecek olan bölümünün yazımına önemli katkıda bulunacak.