İçeriğe git

DAÜ-PDRAM’ın SOS Çocuk Köyü'ndeki Atölye Çalışması Tamamlandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık, Rehberlik ve Araştırma Merkezi (DAÜ-PDRAM) tarafından SOS Çocuk Köyü’nde düzenlenen “Evde, Okulda, Toplumda Çocuk Hakları: Koru, Fark Et, Bil, Uygula” konulu atölye çalışmaları dizisi tamamlandı.

DAÜ – PDRAM’ın, üniversite içi bilgi birikiminin toplumla, toplum yararına paylaşılması amacıyla yürütmekte olduğu çalışmalar kapsamında düzenlediği ‘Çocuk Hakları’ konulu atölye çalışmaları dizisi sona erdi. SOS Çocuk Köyü Ulusal Müdürlüğü talebiyle SOS Çocuk Köyü anne ve teyzeleri, gençlik evi liderleri, SOS Anaokulu eğitmenleri ve idari görevlilerden oluşan 16 kişilik bir gruba yönelik olarak 28 – 29 Kasım 2014 tarihinde ilki düzenlenen 10’ar saatlik atölye çalışmaları, 23 – 24 Ocak 2015 tarihlerinde 23 kişilik farklı bir çalışan grubuna yönelik yinelenerek gerçekleştirildi.

Her iki tarihteki çalışmaların birinci günü “Çocuk” kavramı, “Çocukluk Dönemi ve Gelişimde Farklı Çevrelerin Rolü” ve “Çocuk Hakları” konuları üzerinde uygulamalı çalışmalar yapılırken, çalışmaların ikinci gününde “Çocuk Hakları” ve “SOS Kurumu” odaklı bireysel ve grup çalışmaları gerçekleştirildi. Çocuk Hakları’nın bütüncül bir çerçevede koruma, fark etme, bilme ve uygulama yaklaşımı ile şekillendirildiği atölye çalışması programı, DAÜ – PDRAM Başkanı Prof. Dr. Biran Mertan, DAÜ – PDRAM uzman psikologları ve DAÜ – PDRAM araştırma asistanları tarafından yönetildi. Atölye çalışmaları sonunda katılımcılara sertifika verildi.