İçeriğe git

DAÜ İletişim Fakültesi Doktora Öğrencisi Emad Abouata Amlashi Uluslararası Film Festivalinde Ödüle Layık Görüldü

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İletişim Fakültesi Doktora Programı Öğrencisi Emad Abouata Amlashi’nin Görüntü Yönetmenliği ve Yönetmen Teknik Danışmanlığını yaptığı “Hightide” başlıklı kısa film, sinematografi sanatı alanında en prestijli kısa film festivallerinden biri olan 9. Tracce Cinematografiche Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Kısa Film dalında Akdeniz Ödülü’ne layık görüldü.

Bir Dramı Konu Alıyor

Amlashi, söz konusu ödüllü filmin çekiminde kamera ve ışık ekibinin çalışmalarının perdeye artistik ve teknik şekilde yansımasını koordine etti. 16 dakika uzunluğundaki kısa drama filmi Hightide, sınır köyünde yaşayan bir babanın, fırtınalı denize açılarak mültecilerin cesetlerini aramasını konu alıyor. Mültecilerin boğulmasından dolayı kendisini suçlu hisseden babayı, köy halkı da suçluyor. Baba denizden geri dönmüyor ve bunun üzerine oğlu babasının geri dönebilmesi için elinden gelen her şeyi ortaya koyuyor. Ancak deniz, boğulanları geleneksel bir ritüel yapılmadığı sürece geri vermiyor.

Çekimlerde Karşılaştığı Zorlukları Anlattı

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DAÜ İletişim Fakültesi Doktora Öğrencisi ve Hightide Görüntü Yönetmeni Emad Abouata Amlashi, “Bana göre Görüntü Yönetmeni olarak çalışmanın değişmez zevki, bir filmin sanatsal görsel alanını oluştururken karşınıza çıkan engeller ve zorlukları aşmak için gerekli düzenlemeleri yapmaktır. Aynı zamanda hikayenin oluşabilmesi için sanatın dengesini koruyarak hikayenin iyi anlatılmasını sağlamak ve izleyiciyi etkilemek önem taşımaktadır. Bunlara ek olarak Hightide filminde karşılaştığım bir zorluk da, filmin doğal ışık kaynaklarına olan büyük bağımlılığı ve içerisinde yolcular olan küçük bir tekne içerisinde fırtınalı denizlerde çekim yapmaktı” diye konuştu.

Hightide filmiyle ilgili detaylı bilgiye https://www.imdb.com/title/tt10482096/plotsummary?ref_=tt_ov_pl linkinden erişilebiliyor.

Prof. Dr. Çavuşoğlu Konunun Önemine Dikkat Çekti

Son yıllarda dünyanın farklı yerlerinde yaşanan göç hareketliliğinden dolayı birçok insanın hayatını kaybettiğine değinen İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Senih Çavuşoğlu, bir İletişim Fakültesi öğrencisinin böylesi insani bir  projede görev almasının kendileri için önemli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Çavuşoğlu, Tracce Cinematografiche Uluslararası Film Festivali gibi prestijli bir kısa film festivalinde ödüle layık görülen “Hightide” filminde Görüntü Yönetmenliği ve Yönetmen Teknik danışmanlığı  gibi filmin görsel tarafında görev alan Amlashi’yi tebrik etti.