İçeriğe git

DAÜ ile Sağlık Bakanlığı Arasında Üç Protokol İmzalandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanlığı arasında sağlık, eğitim, araştırma çalışmalarında iş birliği yapılması amacıyla üç farklı protokole imza atıldı. Söz konusu protokollerin imza töreni, 11 Kasım 2020 Çarşamba günü, saat 09:30’da, KKTC Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleşti. Törene; KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Sosyal ve Kültürel İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Deniz İşçioğlu, Dr. Fazıl Küçük Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nahide Gökçora, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mümtaz Güran, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

Aykut Hocanın

“Devletimizin Kurumlarıyla Her Zaman İş Birliği İçerisinde Olacağız”

İmza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, “Sağlık Bakanlığı’na bugün bize burada ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Doğu Akdeniz Üniversitesi bir devlet üniversitesidir. Her zaman devletimizin ilgili kurumlarıyla iş birliği içerisinde topluma hizmet anlamında ileri adımlar atmak isteriz. Bunun hayata geçirilmesi anlamında Sağlık Bakanlığı’yla çok önemli protokollere imza atacağız. Bu protokollerden iki tanesi daha önce imzalanmış protokollerin devamını sağlamak için çeşitli güncellemeleri içermektedir. Diğer protokol ise eğitim ve araştırma alanlarında Sağlık Bakanlığımızın doktorları, hastaneleri, sağlık kurumları ile üniversitemizin çalışanları, personeli altyapısının ortak kullanımı ve eğitim amaçlı araştırma yapılmasıyla ilgilidir. İki kurumun da bundan olumlu olarak etkileneceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Birlikte Başarılı Bir Çalışma Hayata Geçirildi”

Prof. Dr. Hocanın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Protokollerimizin bir tanesinde Sağlık Bilimleri, Eczacılık ve Diş Hekimliği Fakültelerinin de ortak noktalarda iş birliği mevcut. Genetik laboratuvarıyla ilgili bir protokolümüz var. Bildiğiniz üzere Gazimağusa Hastanesi’nde bir ortak laboratuvar kuruldu. Üniversitemizin hocalarının desteğiyle ve Sağlık Bakanlığı’nın oradaki altyapıyı sağlaması birlikte başarılı bir çalışma hayata geçti. Bizimle iş birliği yaptığı için Sayın Bakan Dr. Ali Pilli’ye teşekkür ediyorum. Tıp Fakültemizin değerli doktorları ve hemşirelerine de teşekkür ediyorum. Onların desteği olmasaydı protokolleri bu noktaya getiremezdik. Yoğun programları içerisinde bizimle iş birliği yapıp bu çalışmayı bu noktaya getirmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Ali Pilli

“Her Zaman İş Birliği İçerisinde Olmaya Devam Edeceğiz”

KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün çok anlamlı bir gün. Biz Sağlık Bakanlığı olarak her zaman üniversitelerin yanındayız. Ülkemiz için üniversiteler çok değerli ve önemlidir. DAÜ’nün katkısı bizler için çok önemlidir. DAÜ, her şeyden önce bir devlet üniversitesidir. Bugüne kadar her zaman iş birliği içerisinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu ülkenin sağlıkta ileriye gidebilmesi için üniversitelerin katkısı çok önemlidir. Bu protokollerin haricinde, sağlık alanında gelişme sağlayabilmemiz için ileride farklı ve önemli projeleri de ortaya koyacağız. Biz her zaman üniversitelerimizle her türlü iş birliği yapmaya hazırız. Katkıları olan herkese teşekkür ediyorum” diyerek iki kurum arasındaki işbirliğinin ülkemize hayırlı olmasını diledi. 

Konuşmaların ardından KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli ile DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, Sağlık Bakanlığı ile DAÜ arasında hazırlanan üç ayrı protokole imza koydu. İmza töreninin ardından Bakan Dr. Pilli’ye Prof. Dr. Hocanın tarafından Kıbrıs’a özgü Lefkara işi pano takdiminde bulunuldu. İmza töreni toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.