DAÜ, “Global Game Jam” Etkinliğine Katıldı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Sosyal ve Kültürel Aktiviteler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren DAÜ Oyun Platformu ile İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Animasyon ve Oyun Tasarımı Programı  25 – 27 Ocak 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen “Global Game Jam” (GGJ) etkinliğine tüm dünya ile eş zamanlı olarak katıldı.

İlki 2009 yılında gerçekleştirilen ve her yıl aynı tarihlerde dünyanın pek çok merkezinde eş zamanlı olarak düzenlenen “Global Game Jam” etkinliğinde bu yıl dünyanın 113 ülkesinden 40 bini aşkın katılımcı yer aldı. Katılan takımlar 48 saat içinde kendi oyunlarını geliştirdi ve dünya ile paylaştı. Etkinliğe DAÜ’den 4 takım katılarak kendi oyunlarını geliştirme başarısı gösterdiler. GGJ katılımcıları, kendi oyunlarını üretmenin yanı sıra, takım çalışması, yardımlaşma ve profesyonel oyun geliştirme süreçleri ile ilgili deneyim kazanma fırsatı da yakaladılar.

Etkinlik boyunca üretilen oyunlara aşağıdaki adresten erişilebilir;