İçeriğe git

DAÜ'de “Global Game Jam” Etkinliği Gerçekleştirildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tarafından organize edilen “Global Game Jam” oyun tasarım etkinliği 23 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Kıbrıs genelinde sadece DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde açılan ofiste yer alan katılımcılar, 48 saat süre boyunca açılışta belirlenen “Şimdi Biz Ne Yapacağız?” teması üzerine oyun geliştirdiler. 

78 farklı ülkeden 28 bini aşkın katılımcının yer aldığı söz konusu etkinlikte 518 merkez tarafından 5 bini aşkın oyun tasarlandı. Dünya genelinde aynı anda “Global Game Jam” komitesi tarafından online olarak bildirilen oyun teması sonunda, ortaya çıkan oyunlar katılımcıların başvurdukları ülkelerinin yerel saatleri ile 48 saat sonunda organizasyon komitesine teslim edildi. Etkinlik sonunda DAÜ’de kurulan ofisten toplam 4 oyun geliştirildi.   

Her sene düzenlenen ve uluslararası bir etkinlik olan “Global Game Jam” etkinliğine geçen sene dünya genelinde 69 ülke, 488 merkez ve 23 bin kişi katılmıştı. Herhangi bir platform kısıtlamasının olmadığı etkinlik özellikle grafik, müzik, ses efektleri, hikaye, programlama, bölüm tasarımı, test gibi farklı dalların birlikte çalışması ve  oyun geliştirme açısından büyük fayda sağlıyor.