AIESEC Doğu Akdeniz Yıllık Yerel Kongresi’ni İskele’de Gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) temsilcisi AIESEC Doğu Akdeniz, her yıl Mart ayında gerçekleştirdiği yerel kongreyi bu yıl 18-19 Mart tarihlerinde gerçekleştirdi. 10:00 – 21:00 saatleri arasında İskele Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye AIESEC Türkiye, Giden Taraflı Global Volunteer Direktörü Meryem Rana Yurtçiçek de katıldı. Kongrenin amaçlarına ilişkin AIESEC Doğu Akdeniz tarafından yapılan açıklamada, “Yeni üyelerimize AIESEC kültürünü tanıtmayı, birbirlerini tanımalarını sağlamayı, AIESEC’te sorumlu oldukları konularda kendilerini eğitmeyi, getirdiğimiz konuşmacılar ile üyelerimizin vizyonunu genişletmeyi, yumuşak, sert beceri eğitimleri vermeyi ve onları yıl içerisinde gerçekleştireceğimiz hedeflere hazırlamayı hedefledik” denildi.

Üç Öğrenci Staj İmkanı Buldu

Açıklama şu şekilde devam etti: “DAÜ’nün büyük desteği ile gerçekleşen, iki gün süren ve son yılların en büyük yerel kongresine, 59 AIESEC üyesi katılım göstermiştir. Birçok renkli ana sahne olan kongre tamamlandıktan sonra adamızın tek şubesi çalışmalarını hızla sürdürmüş ve Mart ayında yurtdışında staj ayarladığı öğrenci sayısını üçe çıkarmayı başarmıştır. Farklı projeler, etkinlikler, seminerler için çalışmalarımız devam etmektedir. Fırsatların takibi için DAÜ’deki ofise ziyaret gerçekleştirebilirsiniz veya üniversitelerde kurduğumuz stantlarımıza uğrayabilirsiniz.”