İçeriğe git

DAÜ, İtalyan Basınında

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) dünyanın en büyük gönüllü öğrenci organizasyonu AIESEC kapsamında İtalya’dan gelen öğrenciyi ağırladı. AIESEC himayesinde İtalya'nın Veneto bölgesinden DAÜ’ye gelerek bir ay boyunca üniversitede kalan Riccardo Rossi geçirdiği süreyi ve deneyimlerini İtalyan basını ile paylaştı. Bölgenin önde gelen gazetelerinden "İl Resto del Carlino - Rovigo" ve "la Voce di Rovigo” gazetelerinde yer alan haberlerde DAÜ’nün uluslararası ve köklü bir üniversite olduğunu gözlemlediğini bildiren Rossi, tüm öğrencilere böyle bir deneyimi yaşamaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Rossi, İtalyan basınına yaptığı açıklamada DAÜ Uluslararası Ofis’in yakın ilgisi ve düzenledikleri etkili organizasyonlar sayesinde dolu dolu bir ay geçirdiğini vurgulayarak, üniversitenin altyapı olanaklarından ve öğrencilerine sunduğu hizmetlerden son derece memnun kaldığını dile getirdi. DAÜ’nün gerek akademik yönden gerekse sosyal ve kültürel yönden donanımlı bir eğitim yuvası olduğunu aktaran Rossi, DAÜ’de geçirdiği zamandan son derece memnun olduğunu da dile getirdi.  

Rossi açıklamasında farklı ülkelerden gelen birçok ögrenci ile kampüs ortamında bulunmasının yararlarına da değinerek, DAÜ’de kaldığı süre içerisinde üniversitenin çok kültürlü ortamından dolayı İngilizce’sinin belirgin bir şekilde geliştiğini de vurguladı. Rossi, son olarak tüm öğrencilere bu deneyimi mutlaka yaşamaları ve Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne gelmeleri tavsiyesinde bulundu.