İçeriğe git

PDRAM'dan Koronavirüs Salgını Nedeniyle Çalışanlara ve Öğrencilere Psikolojik Destek

Değerli DAÜ Öğrencileri ve Çalışanları,

Tüm insanlık olarak olağanüstü bir dönemden geçerken bu sürecin psikolojik anlamda da zaman zaman bizleri zorladığı, kaygılandırdığı ortadadır. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve talihsiz sonuçlar doğuran bu salgın hastalık  hem bireysel hem de toplumsal düzeyde kaygı hissetmemizi gerektiren bir durumdur. Bazılarımız için bu kaygı işlevsel bir boyutta olup duruma yönelik gerekli önlemleri almaya vesile olur ve bu sayede bizi risklerden uzak tutar. Bazılarımız içinse bu süreç olması gerekenden fazla zorlayıcı olabilir ve günümüz şartlarında sürdürülen  günlük yaşantının kalitesini önemli derecede olumsuz etkileyebilir (ör. uykusuzluk, panik halinde eve malzeme stoğu yapma, sürekli bedenindeki belirtileri dinleme vb.). Birey, bu durumla kendi kendine baş etmekte güçlük çekebilir. Bunun kişiden kişiye değişen pek çok nedeni olabilir. Dolayısı ile bazı genel öneriler çoğumuz için etkili olsa da her zaman herkese yardımcı olamayabilir. Bu noktada özellikle partner, aile, arkadaş, komşu vb. sosyal desteklerimizin olması çok önemlidir. Bizi yakından tanıyan, kendimizi yakın hissettiğimiz insanlarla uzaktan da olsa iletişimde kalmak, aslında bize önemli derecede yardımcı olabilir. Bunun yanında,  DAÜ-PDRAM psikologları olarak bizler de sizlere uzmanlığımız çerçevesinde psikolojik destek sunmaya çeşitli şekillerde hazırız. İçerisinde pek çok konuda ipuçları bulabileceğiniz yayınlarımızın bulunduğu web sayfamız (https://pdram.emu.edu.tr/en) ve yeni açılan facebook hesabımız (EMU/DAÜ PDRAM) aracılığı ile sizlere yararlı olabilecek bilgi ve önerileri düzenli olarak sunmaya devam edeceğiz.

Bunlara ek olarak, sunduğumuz bireysel psikolojik danışmanlık hizmetinin içinde bulunduğumuz olağanüstü durumdan dolayı bir süredir sekteye uğramasından dolayı sizlere yalnızca profesyonel desteğe ihtiyacınız olduğu acil durumlarda kısa, hızlı ve çözüm odaklı yönlendirmeler yapabilmek adına belirli saatlerde erişime açık olacak telefon hatları ile etik ilkelere bağlı şekilde psikolojik destek sunmaya  devam edeceğimizi bildirir, irtibat detaylarını aşağıda sunarız.

İletişim Hattları:  Hafta arası her gün,   9:30-16:30  saatları arası

0392 630 3222

0392 630 3223

0392 630 3224

0392 630 3225

0392 630 3226

Ayrıca, DAÜ_PDRAM psikiyatristi Dr. Mehmet Yağlı da hafta arası her gün saat 11:00-12:00 arası         0533 868 7756 numaralı telefondan hizmet verecektir.

Saygılarımızla Bilginize sunarız.
DAÜ-PDRAM