İçeriğe git

Koronavirüs Salgını Süresince Seyahat Tavsiyeleri

Değerli DAÜ Personeli ve Öğrencileri,

İçinde bulunduğumuz COVID-19 salgınını yakından takip etmekteyiz. İlgili durum hızla değişmeye devam ettikçe, toplumumuzun sağlığı, güvenliği ve refahı önceliğimiz olmaya devam etmektedir.

Öğrenciler, Akademisyenler ve Çalışanlarımız İçin Seyahat Tavsiyeleri

Seyahat COVID-19'a yakalanma riskini artırabilir. Bununla birlikte hükümet kısıtlamaları ve halk sağlığı önlemleri hızla değişim göstermektedir. Seyahat etmenin kalabalık ortamlar açısından bir sağlık riski oluşturduğunu unutmayın. KKTC Bakanlar Kurulu kararlarına göre, 1 Nisan 2020 tarihine kadar adaya geri dönen kişilerin, ülkeye girişlerini izleyen 14 günlük bir süre içinde konutlarında kendilerini tecrit etmeleri gerekmektedir. Bulaşıcı Hastalıklar Kanunu uyarınca, Sağlık Bakanlığı bu kurala uymayanlar hakkında gerekli tüm yasal tedbirleri alacaktır.

Bu nedenle, risk seviyesi düşene kadar seyahat etmemenizi, kalabalıklardan kaçınmanızı ve yaşadığınız konutta kalmanızı şiddetle tavsiye etmekteyiz.

KKTC Bakanlar Kurulu güncel kararlarını KKTC  Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı facebook sayfasından (https://www.facebook.com/KKTCDisisleri/)  Türkçe ve İngilizce olarak takip edebilirsiniz.

Acil telefon numaraları

Kıbrıs Sağlık Bakanlığı COVID-19 destek hattı:

1102- 0533 8501188 - 0542 8501188- 112

Hepinize sağlıklı günler dileriz

DAÜ COVID-19 Farkındalık Komitesi