İçeriğe git

Koronavirüs (COVID-19) Nedeniyle Yurtlarda Alınacak Tedbirler

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü olarak, dünyada baş gösteren COVID-19 virüsü salgını ile ilgili yaşadığımız mevcut süreçte bu virüsten hiçbir öğrencimizin veya çalışanımızın  etkilenmemesi en büyük arzumuzdur. Bu kapsamda imkanlarımız çerçevesinde hertürlü tedbiri aldık almaya da devam ediyoruz. Gelinen noktada alınan tedbirlerin bir parçası olarak, hem kendi yurtlarımızda hemde  öğrencilerimizin kaldığı tüm özel yurtlarda aşağıdaki konularda dikkatli olmak gerekliliği vardır.

  1. Bu süreçde tüm yurtların dışardan misafir kabul etmemeleri gerekmektedir.
  2. Yurtların toplu yemek yenen restorant / kafeterya gibi alanlarının kapalı tutulması, bu konuda imkanlar dahilinde odaya servis veya  paket şeklinde hizmet verilmesi daha uygundur.
  3. Tüm yurtların, ülke dışına çıkan öğrencilerini tesbit etmeleri ve istendiği zaman Üniversite yönetimine bildirmeleri önemlidir. Önümüzdeki dönemde, KKTC Bakanlar Kurulu’nun ve Rektörlüğümüzün alacağı kararlar doğrultusunda hep beraber bazı planlama ve uygulamalar yapmamız gerekebileceğini unutmayalım.
  4. Yurtlarda kalan öğrencilerinize, şu an itibarı ile yurt dışından gelen herkese uygulanan 14 gün denetim altında bulunma uygulamasının uzatılmasının ihtimaller dahilinde olduğunu. Yurt dışına çıkılması halinde dönüşlerinde böylesi bir uygulamaya maruz kalabileceklerinin hatırlatılması önemlidir.
  5. Yurtlarda kalan öğrencilerimizin, hijyen kurallarına uyma konusunda ve kalabalık ortamlardan uzak durmaları konusunda sık sık uyarılmaları gerekmektedir.
  6. Her ne kadar ortak kullanım alanlarının temizlik ve hijyeni temizlik görevlileri tarafından yapılıyorsa da, öğrencilerimizin  kendi odalarının temizlik ve hijyenine dikkat etmeleri konusunda uyarılmaları önemlidir.
  7. Olası acil durumlarda yurdunuzda kalan öğrencilerin size ulaşabilmesi konusunda iletişim numaralarınızın (tercihen cep telefonu) öğrencilerinize duyurulması gerekmektedir. Bu kapsamda yurt binanızdaki görevlilerin devamlı görev başında olması önemlidir.

Tüm yurtlarda idari personelin dönüşümlü de olsa binalarda bulunması, görevlilerin banko arkasından hizmet verecek şekilde olsa da ihtiyaçlara cevap vermeleri gerekmektedir. Arıca, DAÜ güvenlik görevlileri tam zamanlı kampüsümüzde görev yapmaktadır. Kısacası, kişilerin yakın temas kurmadan, gerekli ihtiyaçların karşılanması hedefimizdir. Yurtlarımızda kalan öğrencilerin kendilerini binalarda yanlız hissetmeyecekleri şekilde, fakat aynı zamanda personelin de kendini koruyarak bu süreci atlatmak önemli olacaktır.

Bu konularda göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz.

DAÜ Rektörlüğü