İngilizce Yeterlik Sınavı (Yeni Kayıt Yaptırmış Öğrencilerimiz İçin)

Sevgili Öğrencilerimiz;

Doğu Akdeniz Üniversitesi'ne hoş geldiniz. 2021-2022 Akademik Yılı Güz Dönemi'nde hazırlıktan muaf olarak direkt bölümünüzde eğitim alabilmeniz için aşağıdaki bağlantıda yer alan muafiyet koşullarından birine sahip olmanız gerekmektedir.

Muafiyet Kriterleri

Lisansüstü öğrencilerimiz için muafiyet koşulları aşağıdaki bağlantıda mevcuttur:

İngilizce Dil Yeterliği

Bu belgelerden birine sahip olmamanız durumunda çevrimiçi (online) olarak aşağıdaki tarihlerde yapılacak İngilizce Yeterlik Sınavı'na girmeniz gerekmektedir.

İngilizce Yeterlik Sınavı Tarihleri: 27-28-29 Eylül 2021

Sınav gününden birkaç gün önce saat ve tarih için FLEPS web sitesini ziyaret ediniz. Sınav tarih ve saatinin verilebilmesi için okul e-posta adresinizle Microsoft Teams'de hazır bulunmanız gerekir. Bu nedenle Microsoft Teams'e okul e-posta adresinizle giriş yaptıktan sonra lütfen aşağıdaki Yeterlik Sınavı için kayıt formunu doldurunuz. Daha sonra Microsoft Teams'deki bekleme odalarına eklenecek ve orada sınav detayları hakkında bilgilendirileceksiniz.

Yeterlik Sınavına Kayıt Formu

Sınav günü kimlik kartınızın veya pasaportunuzun yanınızda olması gerekmektedir.

Sınav sonuçlarınız yine FLEPS web sitesinden duyurulacaktır.

Yeterlilik Sınavı Hakkında Bilgi

Eğitim hayatınıza şekil verecek İngilizce Yeterlik Sınavımızla ilgili size teknik konularda ve sınav kurallarımızla ilgili önemli bilgiler vermek isteriz.

• Online (çevrimiçi) yapılacak olan İngilizce Yeterlik Sınavımız Microsoft Teams uygulaması üzerinden mülakat şeklinde yapılacaktır.
  • Bu sınav örneğine Çevirimiçi Yeterlilik Sınavı Örneği adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak teknik bilgilerle alakalı duyurumuzu okumanız ve bunları uygulayarak Microsoft Teams programına sınav tarihinden önce giriş yapmanız gerekmektedir.

Teknik Bilgiler

• Sınava girebilmeniz için sizlerin Microsoft Teams programına giriş yapmanız ve yayınlanmış olan sınav salonları bağlantısını kullanarak sınav saatinizde kimlik veya pasaportunuzla birlikte hazır bulunmanız gerekmektedir.
  • Sınav için sizler bir bekleme salonuna yerleştirileceksiniz ve sınav saatiniz geldiğinde öğretim elemanlarımız tarafından sınav salonuna davet edileceksiniz. (Teknik nedenlerden dolayı 5-10 dakika gecikme olabilir, endişe etmeyiniz.)
  • Sınavınız size duyurulan sürede başlayarak 15 – 30 dakika arasında sürecektir ve kaydedilecektir.
  • Sınav esnasında aşağıdaki şartları yerine getirerek burada belirtilen kurallara uymanız gerekmektedir. Aksi takdirde sınavınız geçerli olmayacaktır ve/veya iptal edilecektir.
    • Sınav için çağrılmadan önce güncel resimli ve geçerli bir kimlik veya pasaportunuzun yanınızda olması
    • Sınav salonuna çağrıldığınızda aramayı kabul etmeniz
    • Sınav salonuna girdiğiniz andan itibaren sınav bitene kadar kamera ve mikrofonunuzun hiçbir şekilde kapanmaması
    • Sınav alacağınız ortamın aydınlık, yüzünüzün net görünebilir olması
    • Kimliğiniz / Pasaportunuz sorulduğunda bunun resimli sayfasını / tarafını net görülecek bir şekilde kameraya göstermeniz
    • Sınav esnasında bulunacağınız odada yalnız olmanız
    • Kameranın belinizden yukarı doğru vücudunuzun üst bölümünü ve ellerinizi gösterebileceği bir şekilde sabit oturmanız
    • Arka planda rahatsız edecek bir gürültü veya sesin olmaması
    • Herhangi bir kulaklık, güneş gözlüğü gibi renkli gözlük veya şapka gibi aksesuarların üzerinizde olmaması
    • Güçlü bir internet bağlantınızın olması (internet bağlantınızın kopması durumunda sınavınız iptal edilecektir)
    • Kameranızın ve mikrofonunuzun olduğu cihaz haricinde odada başka bir elektronik cihazın (cep telefonu, ipad, tablet, bilgisayar, vs.) bulunmaması
    • Oturduğunuz yerden kalkmamanız
    • Herhangi bir şekilde kopya çekmeye teşebbüs etmemeniz
  • Sınava çağrıldığınız zaman yanıt vermemeniz durumunda 2 defa daha çağrı yinelenecek ve 3 defadan sonra sınava katılmadığınız öğretim elemanları tarafından Müdürlüğümüze bildirilecektir.
  • Sınavınız bittiğinde “AYRIL / LEAVE" butonuna tıklayarak odadan ayrılmanız gerekmektedir.
  • Sınav sonrasında sınav sonuçlarınız alacağınız ders kodu olarak yine bu web sayfamızdan açıklanacaktır.
  • Sınav süresince yazı yazmamanız ve başka bir şeyle veya birisiyle ilgilenmemeniz gerekmektedir.

Daha ayrıntılı bilgi almak veya soru sormak için FLEPS web sitesindeki İLETİŞİM bölümünde yer alan formu doldurabilirsiniz.

Ayrıca detaylı bilgi için sekreterliklerimizi (+90 392 630 2153 / +90 392 630 1330) veya +90 533 837 53 76 numaralı WhatsApp telefonumuzu arayabilirsiniz.

Başarılar dileriz.

Yabancı Diller ve İngilizce Hazırlık Okulu Müdürlüğü