İçeriğe git

Ekoloji Sempozyumu 2014

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:
Kaya Artemis Resort Hotel

 Ekoloji veya "çevre bilim" olarak da adlandırılan bilim dalı, oldukça geniş kapsamlı olup, biyolojik çevre ile ilgili koşulları incelemekte ve özellikle 20. Yüzyıldan itibaren hızla gelişmeye başlamıştır. Çevresel sorunların global olarak endişe verici bir şekilde artışı ile ekolojiye olan ilgi de artmıştır. Deniz, tatlısu, karasal, tarımsal, toplumsal ve çevresel ekoloji gibi pekçok alt dalı olan ekoloji ile günümüzde toplumun pek çok farklı kesimi ilgilenmektedir. Ayrıca botanik, zooloji, ormancılık, mikrobiyoloji, jeoloji, toksikoloji, ziraat, mineraloji, meteoroloji, klimatoloji gibi bilim dallaryla da yakından ilişkili olan ekoloji biliminin çatısı altında pekçok çevresel sorunun çözümü için ortak çalışmalar yapılmaktadır. 

Ekoloji ile bağlantılı bu alanlarda çalışan araştırmacıları bir araya getirmeyi amaçlayan Ekoloji sempozyumu serilerinin 5.si olan Ekoloji 2014, 1-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında KKTC'de Doğu Akdeniz Üniversitesi, Eczacılık Fakültesi tarafından Kaya Artemis Hotel Kongre Merkezi'nde düzenlenecektir. Bu serinin ilk dördüne ev sahipliği yapan üniversiteler;
 

  • Ekoloji 2010 - Aksaray Üniversitesi
  • Ekoloji 2011 – Düzce Üniversitesi
  • Ekoloji 2012 – Kilis 7 Aralık Üniversitesi
  • Ekoloji 2013 – Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi

Üzerinde belirlenmiş pek çok ekolojik alan barındıran, Akdeniz'in 3. Büyük adası olan yavruvatan Kıbrıs'ta, adanın tek devlet üniversitesi olan Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde (DAÜ) 1-4 Mayıs 2014 tarihlerinde, ülkemizin ve adamızın ekolojik sorunlarını tartışmak, sunumlarınızı dinlemek ve bu alanda çalışan bilimadamlarını biraraya getirmek açısından önemli bir platform oluşturacak Ekoloji 2014 Sempozyumu'nda sizleri de aramızda görmek ve ağırlamak istiyoruz.

Prof.Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN
Sempozyum Başkanı
Doğu Akdeniz Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı
Tel: 0392 630 24 01
Faks: 0392 630 28 19
http://ekoloji2014.emu.edu.tr/