İçeriğe git

DAÜ’nün Yeni Programlarına Öğrenci Kabul Edilecek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2014 – 2015 Akademik Yılı’nda yeni programlar açmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Önümüzdeki akademik yılda Eğitim Fakültesi bünyesinde öğretim dili ağırlıklı Türkçe (%30 İngilizce) olan “Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık’’ lisans programı, Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu bünyesinde öğretim dili Türkçe “Ameliyathane Hizmetleri”, “Perfüzyon Teknikleri”, ‘’Radyoterapi’’ ve ‘’Optisyenlik’’ önlisans programları ile Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde eğitim dili Türkçe olan “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” lisans programı açılacak olan programlar arasında yer alıyor. 

Bahsedilen söz konusu programlara 5 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan KKTC’li öğrencilere yönelik DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2014 ile öğrenci kabul edilecek.

ÖNLİSANS PROGRAMLARINA SINAVSIZ GİRİŞ
DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre meslek lisesi mezunlarının ilgili alanlarda olmak üzere 2 yıllık programlara sınavsız girebilecekleri ve bunun için başvuru formunda gerekli kısmın doldurulması gerektiği de bildirdi. Meslek Lisesi mezunlarından sınavsız olarak 2 yıllık önlisans programına başvuracak adaylardan ise 10 TL başvuru harcı alınacak.

DAÜ GİRİŞ SINAVI’NA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR:
Öte yandan DAÜ Giriş ve Burs Sınavı 2014 için başvurular da devam ediyor. DAÜ Rektörlüğü’nden verilen bilgiye göre DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2014’ün, 5 Haziran 2014 tarihinde, 10:00 – 12:30 saatleri arasında, Gazimağusa’da DAÜ kampüsünde ve Lefkoşa’da Türk Maarif Koleji’nde yapılacağı belirtildi. Yapılan açıklamada sınava başvuru tarihlerinin 02 Mayıs – 04 Haziran 2014 tarihleri arasında olduğu belirtilerek, başvuruların Gazimağusa’da DAÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü’ne ve 20 Mayıs – 04 Haziran 2014 tarihleri arasında Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne yapılabileceği açıklandı.

Sınava giriş harcının geçen yıl olduğu gibi 25 Türk Lirası olduğu belirtilen açıklamada, sınav harcının Kooperatif Merkez Bankası’nın herhangi bir şubesinden DAÜ’nün 100640 numaralı hesabına veya Lefkoşa’da Atatürk Öğretmen Akademisi’ndeki DAÜ Sınav Başvuru Merkezi’ne başvuru esnasında yatırılabileceği belirtildi.

Sınava başvuracak olan öğrencilerin KKTC kimlik kartı fotokopisi, banka dekontu ve 2 adet vesikalık fotoğraf ile başvurularının kabul edileceği belirtildi. Açıklamada sınava girecek olan öğrencilerin sınav günü saat 09:30’da sınav merkezlerinde hazır bulunmaları ve yanlarında kimlik kartlarının ve sınav giriş belgesinin olması gerektiği de vurgulandı.

DAÜ Giriş ve Burs Sınavı – 2014 ile ilgili detaylı bilgiye www.emu.edu.tr/dausinav adresinden ulaşılabiliyor.