İçeriğe git

DAÜ Spor Bilimleri Programı İçin Başvurular Devam Ediyor

Başlangıç:
Bitiş:
Yer:

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Spor Bilimleri Programı’na özel yetenek sınavları ile öğrenci alımları devam ediyor. Her türlü altyapısı tamamlanmış, çağdaş teknolojik olanaklara sahip, öğrenci odaklı eğitim vermek üzere 2011 – 2012 Akademik Yılı’nda ilk öğrencilerini almaya başlayan DAÜ Spor Bilimleri Programı’nın, eğitim süresi 4 yıl olup, dili Türkçe’dir. Spor Bilimleri Programı, sporun ve fiziksel aktivitenin bilimsel temelleri ile detaylı bilgilerle donatılmış, sporun biyolojik, psikososyal, yönetsel ve organizasyon yönlerini bilen, antrenman planlaması ve antrenmana uyum prensipleri hakkında bilgi sahibi ve ayrıca üstün mesleki ve ahlaki standartlara sahip, araştırmacı, sorumluluk sahibi, ulusal ve uluslararası alanda bilimsel ve sportif başarıları gerçekleştirecek, toplumun psikososyal yapısına katkıda bulunabilecek nitelikte lider spor bilimcileri yetiştirme amacı ile yol almaktadır. Spor Bilimleri Programı’nda yer alan fitnes ve sağlıkla ilgili dersler, öğrencilere iş alanlarında, okullarda ve toplum merkezlerinde bulunan çeşitli yaşlardaki bireyler için teori dayanaklı sağlık geliştirici, fiziksel zindelik programlarının planlanması, uygulanması ve değerlendirilmesi için gerekli bilgi ve becerileri de sağlamaktadır. Programdan mezun olacak olan öğrenciler ‘Spor Bilimcisi, Antrenör, Spor Uzmanı, Spor Yöneticisi, Spor Animatörü’ gibi çalışma alanlarında farklı ünvanlar alabileceklerdir.

Yrd. Doç. Dr. Kırmızıgil: “Teorik bilgiler pratikte de uygulanabiliyor”

Program ile ilgili bilgi veren Spor Bilimleri Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Berkiye Kırmızıgil, söz konusu programın Türkiye’deki birçok seçkin üniversitenin akademik ve mesleki olarak ulusal ve uluslararası alanda deneyimli profesyonel eğitimcilerden destek almakta olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Kırmızıgil; “İlaveten, kampüs alanında yüksek standartlarda donanıma sahip bir spor merkezinin bulunması, rekreasyon alanlarının, Üniversiteye ait bir plajın ve Üniversite içerisinde sportif alanda faaliyet gösteren birçok kulübün var olması, en önemli farklılıkları arasındadır.” şeklinde konuşarak, öğrencilerin derslerde teorik olarak aldıkları bilgileri DAÜ tesislerinde pratik olarak da uygulama şanslarına sahip olduklarına vurgu yaptı.

Son Başvuru Tarihi 15 Eylül

DAÜ Spor Bilimleri; sağlık ile spor arasındaki etkileşim ile sporun ve fiziksel aktivitenin bilimsel temellerine yönelik bilgilerle geleceğe genç, dinamik bireyler yetiştiriyor. Gelecekte spor alanında çalışmak, kariyer yapmak veya bu alanda profesyonel sporcu olarak devam etmek isteyen tüm gençler 15 Eylül 2014 tarihine kadar Özel Yetenek Sınavı için DAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne başvurabilir. Detaylı bilgi 630 3067 numaralı telefondan alınabilir.