İçeriğe git

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle DAÜ'deydi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi ile sağlık alanında gerçekleştirilmesi planlanan projeler ile ilgili olarak 17 Mart 2015 Salı günü, DAÜ’ye ziyaret gerçekleştirdi.

DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ın makamında gerçekleşen görüşme öncesi Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülle ve DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Sağlık Bakanlığı ve DAÜ arasında sağlık alanında gerçekleşecek işbirlikleri hakkında basına bilgi verdiler. Sağlık alanında halka kaliteli ve güzel hizmet vermek için uğraştıklarını dile getiren Dr. Gülle, altyapı ve günün gelişimine ayak uydurmanın önemini vurguladı. Altyapı ve yeni bina çalışmalarını ilerletmek için DAÜ ve Mimarlık Fakültesi ile işbirliği içerisinde olacaklarını dile getiren Dr. Gülle, “DAÜ ile güçlerimizi birleştirerek çok güzel sonuçlar alacağımızdan eminim.” açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın DAÜ ile işbirliği içerisinde olmasından ötürü duyduğu mutluluğu dile getiren DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, Sağlık Bakanlığı ile bir çok projede işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti. Prof. Dr. Osam, “Üniversitelerin görevi ayni zamanda topluma hizmet etmektir, bununla ilgili olarak da gereken gayret ve çalışmayı gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Osam ayrıca DAÜ’ye güvendikleri ve işbirliği içerisinde oldukları için Sağlık Bakanlığı’na teşekkür etti.

Söz konusu görüşmeye Sağlık Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Süleyman Mert, Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi Müdürü Dr. Katayon Kobat, DAÜ Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mukaddes Faslı, DAÜ İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Ulaş Dağlı ve DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici de katıldı.