İçeriğe git

Olgica Grcheva DAÜ Mimarlık Bölümü'nde Seminer Verdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde Mimarlık Mesleği Oryantasyon Programı (A-POP) kapsamında her dönem gerçekleştirilen seminerler dizisine bir yenisi daha eklendi. Makedon asıllı Yüksek Mimar Olgica Grcheva tarafından verilen söz konusu seminerde genç mimar adayları mimarlık piyasasında serbest çalışabilmenin püf noktalarını öğrendiler.

Aynı zamanda DAÜ Mimarlık Bölümü’nde doktora öğrencisi olan Grcheva, öğrenciler ve akademisyenlerle tecrübelerini paylaştı. Katılımın ve ilginin oldukça yoğun olduğu seminerde kişisel bir bilgisayar ve internet bağlantısının olduğu her yerde serbest çalışılabilineceğine ve bu piyasanın da diğer piyasalar gibi benzer zorluklar içerdiğine değinirken, mimar adaylarının, seçtikleri bu yolda ilerlerken sabırlı olmaları ve asla pes etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Sunumunun ilerleyen kısımlarında internet üzerinden tüm dünyada çeşitli meslek dallarından serbest çalışan kişilerin çok yaygın olarak kullandığı bir web sitesinden bahseden Grcheva; sitenin işleyiş prensibinden, oradan kazanılacak müşterilerle nasıl ilişki kurulması gerektiğine kadar birçok bilgiye yer verdi. Söz konusu seminer katılımcılardan gelen sorunların yanıtlanmasının ardından sona erdi.