İçeriğe git

Gazimağusa İşadamları ve Esnafı DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osam'ı Makamında Ziyaret Etti

Gazimağusa’lı bir grup esnaf ve işadamı Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. 23 Şubat 2015 Pazartesi günü, saat 10:00’da gerçekleştirilen söz konusu ziyaret sırasında Gazimağusa esnaf ve işadamları ile fikir alışverişi yapıldı.

Ziyaretçilere öncelikle DAÜ’nün şimdiki durumu hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün öğrenci yapısı, mali durumu, gelişimi, eğitim sistemi, yurt dışı temasları ve anlaşmaları hakkında geniş bilgiler aktardı. Öğrenci memnuniyetinin önemine de değinen Prof. Dr. Osam, DAÜ ve Gazimağusa’nın gelişimine katkı koyacak her türlü işbirliğine açık olduklarını dile getirdi. Prof. Dr. Osam ayrıca gerçekleşecek işbirliklerinden ötürü mutluluk duyacağını da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Osam, “Nasıl üretken bir üniversite yaratılabilir” gündemi ile tekrardan buluşmak istediğini de ziyaretçilere aktardı.

DAÜ’nün Gazimağusa için çok önemli bir değer olduğunu dile getiren ziyaretçiler, Gazimağusa’da inançlı ve güçlü projelerin hayata geçirilmesinde bazen zorluklarla karşılaştıklarını ifade ettiler. Gerçekleşen ziyarete Uzun İnşaat’tan İbrahim Kaptan, Alfam Yurtları ve Döveç Construction Ltd.’den Orhan Kansu, Menekşeli Ltd.’den Metin Menekşeli, Novel Öğrenci Yurdu’ndan Oğuz Can, Ekmekçi Ltd.’den Derviş Ekmekçi, Cem Dana Kaporta’dan Cem Dana, Restur Ltd.’den Resmiye Eroğlu Canaltay, Kavis Ltd.’den Kamil Ozalp, Yiğittürk Elektrik Ltd.’den Mustafa Yiğittürk, Simit Dünyası’ndan Muharrem Karaçevirgen ve Deniz Plaza Ltd.’den Cuma Erengin katıldı. Ayrıca söz konusu ziyarette DAÜ Rektör Yardımcıları, Mali İşlerden Sorumlu Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu, İdari İşlerden Sorumlu Prof. Dr. Bekir Özer, Tanıtım İşlerinden Sorumlu Prof. Dr. Hasan Amca, Öğrenci İşlerinden Sorumlu Prof. Dr. Hıfsiye Pulhan, Genel Sekreter Gürol Özkaya ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici’de hazır bulundu.