İçeriğe git

DAÜ’lü Turizmciler Müzeler Haftası’nı Kutladı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu’nda öğrenim gören yabancı uyruklu bir grup öğrenci, öğretim görevlisi ve Toplumsal Duyarlılık Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Nazenin Ruso koordinasyonuyla 14 – 19 Mayıs Müzeler Haftası’nı kutlamak amaçlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi’ne bağlı gerçekleşen etkinlik Azerbaycan, Kamerun, Nijerya, Türkmenistan, Türkiye ve İran’lı öğrencilerin yöresel danslarını içeren Falsh Mob aktivitesi ile başlayıp, uluslararası kareoke etkinliği ile sona erdi. Etkinlik Gazimağusa Eski Eserler ve Müzeler Dairesi önünde gerçekleştirildi.

Bilindiği üzere flash mob daha önceden belirlenen yer ve zamanda, yine önceden kararlaştırılan, amacı genelde eğlence olan bir eylemi gerçekleştirdikten sonra dağılmaları esasına dayanan bir sosyal aktivitedir. Öğrenciler etkinlik sonunda  hep bir ağızdan ‘Müzeler Haftanız kutlu olsun’ diye bağırdılar. Çevrede bulunan esnafın yanısıra, etkinlik çocukların ve de turistlerin çok ilgisini çekti ve birçok kamerayla görüntülendi. “Neden gösteri yapıyorsunuz?” sorusuyla sık sık karşılaşan gençler, Müzeler Haftası konusunda farkındalık yaratmak için orada bulunduklarını belirttiler.