İçeriğe git

DAÜ’de KKTC Lise Öğrencilerine Yönelik Düzenlenen Atölye Çalışmaları Tamamlandı

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) lise son sınıf öğrencilerine yönelik düzenlediği “Atölye Çalışmaları” 11-19 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Atölye Çalışmaları’na ülke genelindeki liselerden 3000’e yakın lise son sınıf öğrencisi katıldı. Öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültelerde akademik uzmanlar eşliğinde Atölye Çalışmaları’na katıldı. 

89 farklı konuda gerçekleştirilen atölye çalışmalarına Kurtuluş Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, Lapta Yavuzlar Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Anafartalar Lisesi, Girne Turizm Meslek Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi, Polatpaşa Lisesi, Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Doğu Akdeniz Doğa Koleji, Bekirpaşa Lisesi, Güzelyurt Türk Maarif Koleji, İskele Ticaret Lisesi, İskele Evkaf Türk Maarif Koleji, Erenköy Lisesi, Karpaz Meslek Lisesi, Değirmenlik Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Esin Leman Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, TED Koleji, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Levent Koleji, Osman Örek Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ve 19 Mayıs Türk Maarif Koleji öğlencileri katıldı. Gerçekleştirilen atölye çalışmaları ile lise son sınıf öğrencilerinin var olan kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak hedeflendi.

Öğrenciler Ne dedi?

 

Selahattin Efe KORKMAZ

Erenköy Lisesi’nden geliyorum. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Hemşirelik Bölümü’nü seçmeyi düşünüyorum. Atölye Çalışmaları’na bilgi edinmek için geldim. DAÜ tercihlerim arasında olan bir Üniversite.

 

İbrahim KAYA

Haydarpaşa Ticaret Lisesi’nden geliyorum. İşletme Bölümü okumayı düşünüyorum. DAÜ bence KKTC’nin en iyi üniversitelerinden birisi. Ben de bu sebepten dolayı DAÜ’yü tercih etmek istiyorum.

 

Sevgi BALABAN

TED Koleji’nden geliyorum. Tıp Fakültesi’nde okumak istiyorum. Atölye Çalışmaları ile DAÜ’de okuyup okumamaya karar vereceğim. Burası için en çok hoşuma giden Marmara Üniversitesi ile ortak program olmasıdır. Bu sebeple aklımda seçenek olarak DAÜ var.

 

 

Nezire SARUHAN

Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nden geliyorum. Psikoloji Bölümü’nü seçmeyi düşünüyorum. Üniversite tercihimde DAÜ olacaktır.

 

Nursel HAZAR

Değirmenlik Lisesi’nden geliyorum. Diş Hekimliği alanında eğitim almak istiyorum. Atölye Çalışmaları bölüm hakkında bilgi sahibi olmamı sağladı. DAÜ’yü seçmeyi düşünüyorum.

 

Meryem Nur ÇAKMAK

Hala Sultan İlahiyat Koleji’nden geliyorum. Eczacılık Bölümü’nü çok sevdim. Burası güzel ve eğlenceli. Atölye Çalışmaları’ndan çok keyif aldım. Burada bize uygulamalı olarak mini çalışmalar yaptırdılar. Fakülte hakkında bilgi sahibi olmamızı sağladılar. DAÜ’yü seçmek istiyorum.

 

Evrem BÜRÜNCÜK

Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nden geliyorum. DAÜ’de müzik alanında eğitim almak istiyorum. Atölye Çalışmaları ile daha da emin olacağım.

 

Ceylin DENİZ

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nden geliyorum. Hukuk Bölümü’nde okumak istiyorum. Atölye Çalışmaları ile DAÜ ile ilgili kararım daha da netleşti.

 

Ali ÇAVUŞ

Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi’nden geliyorum. Yapay Zeka Mühendisliği istiyorum. Atölye Çalışmaları’ndan önce de DAÜ hakkında bir fikrim vardı ancak bugün daha net bilgiler edindim.