İçeriğe git

DAÜ Turizm Fakültesi Dünya Turizm Örgütü (UNTWO) - Themis Tedqual Networking Kongre’sinde Temsil Edildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği (Önlisans-Lisans) programlarının akredite edildiği, Andorra’da gerçekleştirilen UNWTO (Dünya Turizm Örgütü) – TEDQUAL NETWORKING  kongresinde temsil edildi. Kongreye DAÜ’yü temsilen DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç katıldı.

Türkiye ve Kıbrıs’tan sadece DAÜ’nün katıldığı söz konusu kongrede dünya turizminin en üst seviyedeki yöneticileri ile iş birliği olanakları değerlendirilerek, dünyanın farklı ülkelerinden gelen Turizm Fakülteleri dekan ve yöneticileri ile ortak proje ve üniversiteler arasında  karşılıklı iş birliklerinin geliştirilmesi yönünde görüşmeler yapıldı.

Kongre UNWTO-THEMIS Foundation’ın en üst yöneticisi Genel Sekreter Omar Waldez, Andorra Eğitim Bakanı  Eric Jover Comas, Andorra Başbakanı Antoni Martí, UNWTO Genel sekreteri Zurab Pololikashvili’nin katıldığı ve uluslararası alanda temsiliyetin en üst düzeyde gerçekleştirildiği kongre açılış oturumunda uluslararası turizmde şimdi ve yakın gelecekte olması gereken insangücü planlaması, turizm eğitiminin yönü ve gelişimi irdelenerek TEDQUAL akreditasyonuna sahip üniversitelerin önemi ve sorumlukları üzerinde duruldu.

Kongrenin ikinci oturumda ise turistik anlamda ürünler, turizm etiği, turizm pazarlaması gibi ana başlıklar dünyanın  farklı noktalarından  gelen üniversite başkanları, fakülte  dekanları ve yüksekokul müdürleri tarafından tartışılarak farklı görüşler ışığında değerlendirme ve sonuç bildirgesi ortaya çıkarıldı. TEDQUAL akreditasyonuna sahip üniversitelerin en iyi uygulamalarının ilgili dekan ve müdürler tarafından anlatıldığı sunumlarda DAÜ’deki uygulamaları anlatan Prof. Dr. Kılıç’ın sunumu örnek uygulamalar arasında gösterilerek  UNWTO tarafından tüm üye ve ilgili üniversitelere aktarılmak üzere kayıt altına alındı.

UNWTO öncülüğü ve yakın çalışma anlayışı doğrultusunda, dünyanın farklı  köşelerinden gelen üniversitelerin turizmle ilgili dekan, başkan ve yöneticileri ortak akademik çalışmalar yapmak hedefiyle işbirliklerini geliştirme konusunda   birlikte hareket etme kararı da aldılar.